Киев. Войната в Украйна не може да приключи нито по

...
Киев. Войната в Украйна не може да приключи нито по
Коментари Харесай

„Украинская правда“: Киев разкри сценариите за спиране на войната в Украйна

Киев. Войната в Украйна не може да завърши нито по „ сирийския ”, нито по „ корейския ” сюжет. Единственият вид е успеха на въоръжените сили на Украйна и освобождението на всички окупирани територии. Това съобщи министърът на защитата на Украйна Алексей Резников в изявление пред „ Украинская истина “ .

Анализирайки сюжетите за края на войната, Резников означи, че военните дейности в Украйна не могат да приключат съгласно „ корейския сюжет “, защото Русия е пропуснала шанса да замрази въоръжения спор още през 2014 година

В същото време Резников счита, че „ сирийският “ сюжет е неосъществим и в Украйна.

„ Що се отнася до Сирия, руснаците също изчерпват своите запаси: и човешки, и въоръжени. А в противен случай, ние прибавяме сътрудници. Тоест, както се споделя, това е груповият Запад, цивилизованият Запад, който през днешния ден е повече и повече заинтригуван от нашата победа “, изясни той.

Ръководителят на Министерството на защитата означи, че когато страните по света се сблъскат с световни стопански проблеми, някои политици ще „ мечтаят “ да слагат Украйна и Русия на масата за договаряния.

„ Следователно ние с вас би трябвало да сме в печеливша позиция, доколкото е допустимо, с помощта на подобаващи решения, дейности на въоръжените сили, разширение на въоръженията от сътрудниците и вярата, че въоръжените сили на Украйна, целият бранш за сигурност и защита са способни да победят. Абсолютно имам вяра, че това е действителен проект “, акцентира министърът.

По-рано Резников обществено съобщи, че се надява горещата фаза на войната да завърши до началото на зимата. В четвъртък обаче ръководителят на украинското МО изясни, че не е имал поради украинските бойци да излязат от окопите.

„ Горещата фаза е, релативно казано, когато претърпяхме най-големите загуби през май. Сега те са кратно на по-малко, тъй като с помощта на новите оръжия успяхме последователно да нанесем тези точечни офанзиви по складовете, командните пунктове и командването на врагът. И нашествието на окупантите спря, напредъкът е много муден. Но това също е кръвта и животът на нашите момчета. Следователно, когато приказвам за гореща фаза, това не значи, че полето, да речем, окопната история ще приключи “, означи Резников.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР