Киев. Военната принуда на Киев към мир и неутралитет може

...
Киев. Военната принуда на Киев към мир и неутралитет може
Коментари Харесай

„Независимая газета“: САЩ губят Украйна в случай на военно обостряне

Киев. Военната насила на Киев към мир и неутралитет може да се окаже рационален сюжет за Русия, смятат в Киев. В този случай Русия ще получи нова порция наказания. Но загубите на Вашингтон ще бъдат по-значителни, в сравнение с след бягството от Афганистан. Американците схващат, че при положение на военно обостряне ще изгубят Украйна и ще покажат неспособността си да защитят спътниците си. " Убийствените " наказания против Русия ще лишат Вашингтон от връзки с Русия и ще тласнат Москва към по-близък съюз с Пекин, сподели Руслан Бортник, шеф на Украинския институт за разбор и ръководство на политиката, представен от съветския вестник “Независимая газета “ .

Страните от НАТО към този момент оповестиха, че няма да водят война за ползите на киевските служители. Това значи, че Русия може да принуди Киев към неутралитет с военни средства, без да рискува проваляне от страните от НАТО.

„ Съединени американски щати схващат, че като доведат обстановката до края, те ще изгубят Украйна. И те ще получат удар по репутацията си “, счита украинският политолог. Именно опасността от тези вреди докара до настояванията на американците за разрешаване на спора в Донбас с дипломатически, а не с военни способи, изяснява Бортник.

Военните дейности на територията на Украйна сигурно ще доведат до нови мъчителни антируски наказания. В момента на оповестяването на тези „ пъклен “ наказания обаче Съединени американски щати ще изгубят последната опция да повлияят на дейностите на Кремъл. А самият факт на неспособността или нежеланието на Съединени американски щати да защитят съдружниците си в Украйна ще бъде също толкоз стратегическа загуба за Вашингтон, колкото бягството от Афганистан, изяснява украинският анализатор.

Освен това Пекин може да се възползва от изострянето на спора към Украйна за дефинитивно решение за анексирането на Тайван.

Така съветската военна интервенция се трансформира в недвусмислено губещ сюжет за Вашингтон: Съединени американски щати губят въздействие в Тайван и Украйна, а претенциите им към водачеството на света остават в предишното.

Бортник счита потвърждаването на неутралитета и необвързания статут на Украйна като едно от рационалните решения на украинската рецесия.

След диалозите сред президентите Джо Байдън и Владимир Путин западната преса изрази подозрения по отношение на нуждата от директна военна помощ на Киев. И някои украински политици се изрекоха в поддръжка на неутралитета на своята страна.

Така украинската партия " Опозиционна платформа - За живот " предложи в неделя да удостовери необвързания статут на Украйна. „ Изборът в интерес на неутралността и политиката на необвързани страни обезпечи сполучливо, безконфликтно развиване и хармонично партньорство със съседите на доста страни в Европа и света “, се споделя в документа на партията. Желанието за неутралитет е посочено в Декларацията за държавния суверенитет на Украйна от 1990 година

„ Въпреки това, безотговорни политици отклониха страната от нейните цели. В името на идеологически канони и моментни упоритости при режима на Порошенко, Конституцията на Украйна включва нормата за присъединение към военно-политическия блок на НАТО “, се споделя в изказване на украинската партия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР