Киев. Украйна стартира производството на безпилотни летателни апарати Байрактар“ TБ2,

...
Киев. Украйна стартира производството на безпилотни летателни апарати Байрактар“ TБ2,
Коментари Харесай

„Главред“ : В Украйна започна производството на турските дронове „Байрактар“

Киев. Украйна започва производството на безпилотни летателни апарати „ Байрактар “ TБ2, заяви ръководителят на кабинета на президента на страната Андрий Йермак, представен от украинското издание “Главред “ .

В изявление той означи, че държавното управление уголемява съдействието с Турция, която изпрати първите „ Байрактар “ TБ2 в Украйна през юли тази година.

" Сега производството им към този момент е почнало в Украйна. Когато споделят, че това са " турски „ Байрактар “-и - да, взехме ги от Турция, само че е значимо да се означи, че моторите за тези дронове се създават у нас ", изясни Йермак.

Според него Киев има „ голяма стратегия за военна помощ от Запада “. Така Англия да вземем за пример взе участие в построяването на флота.

" С тази страна ние изпълняваме план за развиване на нашите военноморски сили за 1,7 милиарда паунда. С Франция размерът на общите стратегии доближава 1,3 милиарда евро ", сподели Йермак.

Ръководителят на кабинета на президента напомни и за приемането на противотанкови ракети „ Джевлин “ и друго военно съоръжение от Съединени американски щати.

„ Американският президент сподели, че ще дават цялата нужна военна помощ, с цел да може Украйна да отблъсне всяка офанзива на нейна територия “, акцентира той.

Припомняме, на 1 ноември изключителният и пълномощен дипломат на Украйна в Турция Василий Боднар сподели, че Украйна възнамерява да сътвори пълномащабно произвеждане на безпилотни летателни апарати „ Байрактар “ TБ2, което може да стартира в близко бъдеще.

В началото на декември Bloomberg, базирайки се на източници в турското държавно управление и управлението на оръжейния производител „ Байкар “, заяви, че Украйна ще получи минимум 24 безпилотни летателни апарата. Те ще бъдат превозени в страната в близко бъдеще.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР