Киев. Президентът на Украйна Володимир Зеленски е освободил от длъжност

...
Киев. Президентът на Украйна Володимир Зеленски е освободил от длъжност
Коментари Харесай

УНН: Зеленски слага началника на СБУ в Лвовска област да ръководи службите в Киев

Киев. Президентът на Украйна Володимир Зеленски е освободил от служба ръководителите на отделите на службите за сигурност (СБУ) в Киев и района, както и в Лвовска и Тернополска области, оповестява украинската организация УНН , базирайки се на съответните укази на уеб страницата на президента.

Президентът уволнява Сергей Заяц от длъжността шеф на Главно ръководство на СБУ в Киев и Киевска област, Артьом Бондаренко от поста шеф на СБУ в Лвовска област и Юрий Борейчук от поста шеф на СБУ в Търнополска област.

Зеленски назначава някогашния шеф на ръководството на СБУ в Лвовска област Артьом Бондаренко за шеф на Главното ръководство на СБУ в Киев и Киевска област.

Преди това, на 19 юли, Володимир Зеленски уволни ръководителите на Службата за сигурност на Украйна в пет области - Сумска, Полтавска, Закарпатска, Житомирска и Днепропетровска, както и заместник-председателя на СБУ Володимир Горбенко.

На 17 юли Зеленски подписа укази за премахване от служба на ръководителя на СБУ Иван Баканов и основния прокурор Ирина Венедиктова. Президентът изясни, че това се дължи на многочислените случаи на изменничество измежду чиновниците на ведомствата. Според него в Украйна са формирани 651 наказателни производства по членове за държавна измяна и колаборационистка активност на чиновници на правоохранителните органи. Зеленски акцентира, че „ сходен набор от закононарушения против основите на националната сигурност на страната е основа за доста съществени въпроси към съответните ръководители “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР