Киев пое отговорност за смъртоносния удар по руските сили в

...
Киев пое отговорност за смъртоносния удар по руските сили в
Коментари Харесай

Киев пое отговорност за смъртоносния удар в Източна Украйна

Киев пое отговорност за смъртоносния удар по съветските сили в Източна Украйна, откакто Москва съобщи, че е изгубила 63 военнослужещи в град Макеевка, оповестява БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

" На 31 декември в град Макеевка в източната Донецка област бяха унищожени и развалени до 10 единици вражеска военна техника от друг вид ", се споделя в изказване на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В него се споделя още, че към момента се откриват човешките " загуби ".

По-рано съветското Министерство на защитата заяви, че украинските въоръжени сили са нанесли удар с ракети HIMARS по пункт за краткотрайно разполагане на поделение на съветските въоръжени сили наоколо до град Макеевка (ДНР). При удара са починали 63 военнослужещи, заяви министерството, представено от ТАСС. По-рано медиите оповестиха, че в обстрелваната част е имало мобилизирани цивилни.

" В резултат на удара с 4 ракети с високоексплозивни бойни глави в пункта за краткотрайно разполагане бяха убити 63 съветски военнослужещи. На фамилиите и приятелите на починалите военнослужещи ще бъде оказана цялата нужна помощ и поддръжка ", съобщи Министерството на защитата в брифинг, оповестен в канала му в Telegram.

От правоохранителните органи на ДНР оповестиха за ТАСС, че HIMARS може да са изстреляни след дейното потребление на мобилни телефони от страна на идващите военнослужещи. " Врагът е употребявал разследващ комплекс ECHELON, с цел да разпознава клетъчната интензивност и местоположението на клиентите ", съобщи източникът на организацията.

Руското Министерство на защитата акцентира, че две ракети HIMARS са били свалени от съветски средства за противовъздушна защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР