Киев изрази днес задоволство от промяната на позицията на Берлин

...
Киев изрази днес задоволство от промяната на позицията на Берлин
Коментари Харесай

Украйна изрази задоволство от промяната на позицията на Германия към Русия


Киев изрази през днешния ден удовлетворение от " смяната на позицията " на Берлин във външната му политика към Москва от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5171
" Бих желал да благодаря на Германия, че модифицира позицията си по избран кръг от въпроси ", измежду които " обичайна ѝ политика към Русия ", сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба на взаимна конференция в Киев с немската си колежка Аналена Бербок.

Киев приветства " историческата повратна точка " с днешното посещаване на немската външна министърка в украинската столица, която поддържа стремежите на Украйна за пълноправно участие в Европейския съюз и настояването на Киев за спиране на енергийните връзки с Русия, съобщи Ройтерс.

Бербок е най-вископоставеният немски представител, който посещава Украйна от началото на съветската инвазия в миг, когато двете страни желаят да подобрят връзките си след разногласия по въпроси като доставка на оръжие и налагане на наказания на Русия.

Германия упражнява въздействието си за налагане на цялостно петролно ембарго на Русия, а Бербок сподели, че Берлин желае да прекъсне всевъзможни енергийни връзки с Москва " и това да продължи вечно ".

Следвайки стъпките на Съединени американски щати и Англия, немската външна министърка разгласи също повторното отваряне на немското посолство в Киев - алегоричен жест на поддръжка, откакто по-рано немските дипломати бяха евакуирани от украинската столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР