Киев е застрашен от спирания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването,

...
Киев е застрашен от спирания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването,
Коментари Харесай

Кличко: Киев е застрашен от спирания на тока

Киев е заплашен от прекъсвания на електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването, дължащи се на удари, нанесени от съветските сили по енергийната мрежа, съобщи кметът на града Виталий Кличко пред украинската държавна телевизия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8044
Жителите на столицата би трябвало да пестят запасите си и да помислят дали да не се изнесат краткотрайно, сподели Кличко нощес. Той разказа това като най-лошия сюжет. " Правим всичко допустимо, с цел да не се стигне до такава степен ", акцентира той. " Искаме обаче да сме открити. Враговете ни вършат всичко допустимо, с цел да оставят този град без топлота, без електричество и без вода – с една дума, с цел да умрем всички ние ", посочи кметът на Киев. По негова оценка в града има към три милиона поданици, в това число 350 000 вътрешно разселени лица.

Властите се пробват да стабилизират енергийната мрежа на Киев посредством продължаващи по няколко часа поетапни спирания на електрозахранването в обособени елементи на града. Освен това бяха основани 1000 пункта, където жителите ще могат да се стоплят, ако градската отоплителна система бъде извадена от строя.

Кличко, който е някогашен международен първенец по бокс в тежка категория, упрекна русия президент Владимир Путин, че се пробва да унищожи украинската нация. " Путин не се нуждае от украинците. Той се нуждае от района, той се нуждае от една Украйна без нас ", безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР