Киев е готов да обсъди с Москва бъдещето на Крим,

...
Киев е готов да обсъди с Москва бъдещето на Крим,
Коментари Харесай

Киев е готов да преговаря с Русия за Крим, ако украинската контраофанзива успее

Киев е подготвен да разиска с Москва бъдещето на Крим, в случай че украинските сили доближат границата на окупирания от Русия полуостров, съобщи пред " Файненшъл таймс " висшият консултант на президента Володимир Зеленски - Андрий Сибиха, съобщи.

Коментарите на Андрий Сибиха, заместник-началник на кабинета на Зеленски, са най-ясното заявяване на интерес от страна на Украйна към договаряния, откогато бяха прекратени мирните договаряния с Кремъл предишния април, показва финансово издание.

" Ако успеем да реализираме нашите стратегически цели на бойното поле и когато бъдем на административната граница с Крим, ние сме подготвени да отворим дипломатическа страница, с цел да обсъдим този въпрос ", уточни Сибиха, имайки поради от дълго време плануваното от Киев контранастъпление.

Той обаче добави: " Това не значи, че ние изключваме пътя за освобождение на Крим от нашата войска ".

Коментарите на Сибиха могат да дадат известно облекчение на Запада, който е песимистичен по отношение на способността на Украйна да си върне полуострова и се тормозят, че всеки опит да направи това по боен метод може да накара съветския президент Владимир Путин да ескалира войната си, евентуално с нуклеарни оръжия, показва " Файненшъл таймс " и припомня, че към днешна дата Зеленски изключва опцията за мирни договаряния, до момента в който съветските сили не изоставен цяла Украйна, в това число Крим.

Андрий Сибиха е посланик деец, който се концентрира върху външната политика в кабинета на президента и е бил до Зеленски в основни моменти от войната.

Той сподели, че президентът и неговите помощници в този момент приказват съответно за Крим, защото украинската войска се приближава до започване на контранастъпление, с цел да си върне превзетата от Русия територия.

Говорител на Зеленски не отговори на претенции за коментар от страна на " Файненшъл таймс ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР