Кибер специалисти от британското вътрешно ведомство изтъкват, че паролите, с

...
Кибер специалисти от британското вътрешно ведомство изтъкват, че паролите, с
Коментари Харесай

Експерти съветват как да си направим непробиваема парола

Кибер експерти от английското вътрешно ведомство акцентират, че паролите, с които най-често се опитваме да защитим нашите устройства, могат да бъдат преодолени от хакерите за по-малко от секунда, написа в. "Сънди мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Такива са десетте най-популярни шифъра за предходната година като 123456, 123456789, 111111, password, 987654321, qwerty и други

Ако някои от нас пък си мислят, че в случай че вмъкнем в паролата името на колегата си, това ще затрудни хакерите, надълбоко се лъжат. Компютърните злосторници елементарно могат да се доберат до лична информация.

Поради тази причина би трябвало да заобикаляме включването в паролата на рождени дати, име на домакински любим или на улицата, на която живеем. Те постоянно могат да бъдат открити в нашите профили в обществените мрежи.

Така да вземем за пример ключова дума с рождените ни данни, разграничени с точки, може да бъде разрушена единствено за 13 секунди.

За да затрудним оптимално хакерите, най-добре е в паролата да включим 3 несвързани думи. Така да вземем за пример комбинацията teabrownpicture би лишила 35 хиляди години, с цел да бъде разрушена.

А прибавянето на цифра към инцидентно определените 3 думи би нараснала годините за превъзмогване на паролата на... 227 милиона години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР