КФОР има готовност да извика резервни сили и да се

...
КФОР има готовност да извика резервни сили и да се
Коментари Харесай

КФОР: Готови сме да се намесим, ако ситуацията се влоши след 31 октомври в Косово

КФОР има подготвеност да извика аварийни сили и да се намеси при положение на утежняване на обстановката със сигурността, защото наближава крайният период за пререгистрация на транспортни средства, сподели през днешния ден в Прищина първият заместник-командващ на задачата на НАТО в провинцията бригаден военачалник Лука Пиперни, оповестява RTV.

Пиперни разяснява пред публицисти в щаба на КФОР в Прищина, че обстановката в този момент е спокойна, само че сензитивна и, че НАТО не може да изключи ново напрежение или, както оповестява Ройтерс, принуждение в северната част на провинцията с наближаването на 31 октомври.

„ Ако обстановката се утежни, ние сме подготвени да се намесим, подготвени сме да се окажем сред стачкуващите и организациите за сигурност ", сподели Пиперни пред кореспонденти, имайки поради, както оповестява Ройтерс, наближаващия краен период за пререгистрация на транспортни средства в Косово.

Той съобщи още, че КФОР разполага с " задоволително бойци, с цел да се оправи със обстановката " и че " с този брой членове " могат да " прекратят всяка ескалация на напрежението ".

„ Ние сме нащрек и сме подготвени да действаме, в случай че имаме повишаване на напрежението, само че можем да докараме и аварийни сили, които да извикаме в къс интервал от време ", уточни бригаден военачалник Пиперни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР