Кейт Мидълтън изнесе рядка тиара от кралските трезори за държавния

...
Кейт Мидълтън изнесе рядка тиара от кралските трезори за държавния
Коментари Харесай

Кралски разкош: Кейт Мидълтън сложи великолепна вековна тиара

Кейт Мидълтън изнесе рядка тиара от кралските трезори за държавния прием в чест на президента и първата дама на Южна Корея във вторник вечерта, носейки тиарата с роза Стратмор, която е била благосъстоятелност на кралицата майка - и невероятното диамантено бижу не е виждано обществено в продължение на съвсем век.

Kate Middleton wears rare tiara that hasn’t been seen for nearly 100 years at South Korean state banquet
— Page Six (@PageSix)
41-годишната принцеса на Уелс шокира кралските почитатели, когато излезе с блестящото украшение в Бъкингамския замък, носейки тиарата с бяла рокля.

Тиарата с роза Стратмор, която включва пет диамантени цветя, разпростряли се напречно в дизайн, сходен на лоза, е подарена на майката на кралица Елизабет II, лейди Елизабет Боус Лион, през 1923 година

Кралският историк Джесика Сторошук сподели, че кралицата майка „ я е получила като подарък от родителите си и е носила тиарата няколко пъти в ранните години на брака си “.

Наистина, кралица - която стана херцогиня на Йорк след брака си с бъдещия крал Джордж VI - постоянно носеше диамантената тиара ниско на челото си като лента за глава, което беше известен жанр през 20-те години на предишния век.

Princess Kate Middleton is dusting off an over century’s old tiara.
— Us Weekly (@usweekly)
Сторошук показва, че изборът на кралската персона да носи украшението - което за последно бе видяно през 30-те години на предишния век - в действителност следва наклонността на тиара.

„ Интересното е, че три от четирите диадеми, които Катрин е носила, са принадлежали на кралицата-майка: тиарата с ореол на Картие, тиарата с лотосов цвят и в този момент тиарата с роза Стратмор “ , споделя тя.

„ Като се има поради, че Елизабет беше основен член на кралското семейство в продължение на осем десетилетия, е мъдро решение от страна на кралското семейство да я свърже образно с Катрин “ , прибавя историкът.

HRH The Princess of Wales arriving at Buckingham Palace.

She is wearing The Queen Mother's Strathmore Rose Tiara
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР