Кейт Мидълтън е далечна роднина на съпруга си принц Уилям,

...
Кейт Мидълтън е далечна роднина на съпруга си принц Уилям,
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън се оказа далечна роднина на съпруга си принц Уилям

Кейт Мидълтън е далечна родственик на брачна половинка си принц Уилям, заяви Daily Mail.

Преди време стана известно, че предците на принцесата на Уелс са работили във въглищни мини в северна Англия. Тези мини са били ръководени от семейството БоусЛайън, към която принадлежи починалата кралица майка Елизабет Боуз-Лайън (1900-2002 г.), брачна половинка на Джордж IV. Оказа се, че брачната половинка на принц Уилям също произлиза от същото семейство, само че се оказа, че е потомка на по-малко благополучен клон, чиито членовете с течение на времето се трансформирали в миньори.

Така Кейт Мидълтън и кралицата майка могат да се нарекат родственици, което значи, че кръвните връзки я свързват със сина на английския крал Чарлз III. Земевладелецът от 16-ти век сър Уилям Блекистън е бил притежател на огромното имение Гибсайд, което Уилям Търнър в миналото е изобразил в една от своите картини. Най-големият му наследник Ралф наследи имението, а най-малкият Никълъс получи няколко въглищни мини.

Впоследствие една от внучките на Ралф става една от най-богатите дами в кралството, а потомците на Никълъс, който е живял през 17 век в разкош, обедняват с течение на времето и по-късно изцяло губят статута си, откакто един от неговите пра правнуци не може да остави мъжки правоприемник.

Кейт Мидълтън е от рода на Никълъс, а кралицата майка, като потомка на сър Ралф, е родена в едно от най-богатите фамилии във Англия.

По-рано беше обявено, че след коронацията на татко си принц Уилям стартира да мисли за бъдещата си коронация и по какъв начин може да я направи по-актуална. Наследникът на английския трон възнамерява нещо по-модерно и семпло спрямо коронацията на Чарлз III, която се състоя на 6 май 2023 година

Източник: БГНЕС

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР