Кейт Бланшет ще оглави международното жури на тазгодишното издание на

...
Кейт Бланшет ще оглави международното жури на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Кейт Бланшет застава начело на журито на тазгодишния Филмов фестивал в Кан


Кейт Бланшет ще оглави интернационалното жури на тазгодишното издание на Филмовия фестивал в Кан, оповестиха в четвъртък уредниците. С това надарената австралийка и носителка на два „ Оскар “-а ще се трансформира в 12-тата жена, заставала отпред на влиятелния панел в Кан в историята на фестивала.

„ Изключително щастливи сме да посрещнем подобен необичаен и неповторим човек на изкуството с подобен необикновен гений и убеждения. Разговорите ни през есента ни убедиха, че тя ще бъде предан президент и изпълнен със пристрастеност и благотворителност фен “, разясниха шефовете на кинофестивала Пиер Лескюр и Тиери Фремо в взаимно изказване.

Както означават някои западни медии изборът на Бланшет сигурно не е инцидентен на фона на изменящия се образ на Холивуд сега. Именно тя бе една от първите дами, отправили обществено обвиняване против продуцента Харви Уейнстейн за полово посягане, а тази седмица тя публично осъществя и самодейността си Time's Up („ Времето свърши “) за битка със систематичното полово посягане против дамите в кино промишлеността, а също по този начин и в огромните корпорации.

По данни на „ Ню Йорк Таймс “ програмата на самодейността включва основаването на фонд в размер на 13 млн. $, който ще бъде употребен, с цел да може обществено слабите жертви на принуждение на работното място да си разрешат правна отбрана. Освен това членовете на фондацията ще се борят за въвеждането на санкции на фирмите, за които бъде разкрито, че прикриват сходни закононарушения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР