КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Първото изстрелване на астронавт на

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Първото изстрелване на астронавт на
Коментари Харесай

Първото изстрелване на астронавт на Boeing е отложено до края на следващата седмица, за да се замени лош клапан на ракета

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Първото изстрелване на астронавт на Boeing е отсрочено до края на идната седмица заради неприятен клапан в ракетата, която би трябвало да бъде заменен.

Обратното преброяване беше спряно в понеделник вечерта, откакто защитен клапан в горния стадий на ракетата Atlas V се отвори и затвори толкоз бързо и толкоз доста пъти, че провокира мощно бръмчене. Инженерите на United Launch Alliance откриха във вторник, че клапанът е надхвърлил своя планов предел и в този момент би трябвало да бъде отстранен, като отсрочва излитането не по-рано от 17 май.

Астронавтите на НАСА, назначени за тестовия полет на капсулата Starliner до International Космическата станция — Бъч ​​Уилмор и Суни Уилямс — ще останат в Кейп Канаверал.

Първият полет на екипажа на Starliner към този момент изостава с години заради голям брой проблеми с капсулите.

___

Отделът по опазване на здравето и просвета на Асошиейтед прес получава поддръжка от Научната и просветителна медийна група на Медицинския инст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР