КЕВР не може да пресече кражбите на електроенергия По думите

...
КЕВР не може да пресече кражбите на електроенергия По думите
Коментари Харесай

Енергийният регулатор безсилен пред кражбите на ток

КЕВР не може да пресече кражбите на електрическа енергия

По думите на ръководителя на енергийния регулатор Комисията не може да направи нищо повече сега, с цел да пресече кражбите на електрическа енергия. Само преди дни доставчиците на ток желаеха по-високи наказания за крадците, заяви Българска национална телевизия.

В момента, хванатите извършители са длъжни да заплащат електрическа енергия на цялостна мощ за три месеца обратно от датата, когато са хванати. Въпреки че цените бяха увеличени, цените, по които те заплащат тока, са по-ниски от тези на изрядните консуматори.

Причината КЕВР да не може да затегне режима е, че наредбата, в която това се дефинира, се апелира пред съда. Ето за какво Иванов предложи на доставчиците на ток сами да вземат ограничения.

"Кражбите не могат да бъдат понижени само със наказания, кражбите би трябвало да бъдат понижени и със съответни ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати от доставчиците на услугата. Това, което аз предлагам на трите снабдителни сдружения, е в действителност да вкарат електромери с отдалечено отчитане и балансови електромери, които да им разрешават навреме да откриват извършители и обири на електрическа енергия ", сподели Иван Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР