Кевин О`Лиъри е едно от известните лица в корпоративния свят

...
Кевин О`Лиъри е едно от известните лица в корпоративния свят
Коментари Харесай

Коя фатална грешка правим с парите си

Кевин О`Лиъри е едно от известните лица в корпоративния свят в Съединени американски щати и Канада. Предприемачът, който съумява да стане мултимилионер, откакто продава софтуерната си компания SoftKey Software Products през 1999 година е прочут още с финансовите си препоръки.

Пред CNBC той споделя коя съгласно него е най-голямата неточност, която хората вършат с парите си. По неговите думи те са склонни да дават доста пари за нещо, което не им е належащо, вместо да ги икономисват. Като образец в тази посока той дава купеното на открито кафе, което в Съединени американски щати може да коства 2,50 $. Експертът счита, че сходно решение е същинско " разхищаване ", написа мъни.бг.

" Най-умното нещо, което можете да извършите с парите си, е да ги инвестирате ", споделя той.

" Всъщност най-голямата неточност, която хората вършат през днешния ден, е че не си заделят по най-малко 100 $ седмично към спестяванията за пенсионирането си. Това е минимумът ", показва Кевин О`Лиъри.

Докато тази сума може да наподобява непостижима за някои, той е на мнение, че всеки може да си разреши да икономисва по 100 $ седмично.

" Ако работите, и ви заплащат по 30 000, 40 000, 50 000 $ годишно или даже по-малко, не харчете за неща, които не са ви нужни, а вместо това инвестирайте ", споделя предприемачът.

" Това, което ми оказа помощ на мен самия да увелича размера на персоналните си вложения, е, че всякога, когато реша, че желая да си купя нещо, си задавам въпросът " Необходимо ли ми е в действителност това? ". Защото, в случай че не го купя, тези пари могат да бъдат вложени и да натрупат облага, до момента в който аз си почивам ", изяснява тезата си О`Лиъри.

" Ако инвестирате по 100 $ на седмица, до моментът, в който би трябвало да се пенсионирате в средата на 60-те си години, ще имате най-малко окло 1,2 милиона $ ", пресмята той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР