/КЕОСС/ Очаква се скоро плавателният съд да бъде напълно разтоварен.Няма

...
/КЕОСС/ Очаква се скоро плавателният съд да бъде напълно разтоварен.Няма
Коментари Харесай

Властите:„Вера Су” засега не създава риск от екокатастрофа

/КЕОСС/ Очаква се скоро плавателният съд да бъде изцяло разтоварен.
Няма разлив към потъващия край Камен бряг транспортен съд „ Вера Су ". Към момента той не съставлява заплаха за водата, флората и фауната в региона на Камен бряг. В това увериха от управлението на „ Морска администрация " на конференция в сряда.

Корабът е укрепен в допълнение, с цел да не тласнат вълните кърмата към скалите. Източено е цялото количество ненужно гориво и смазочни материали. Не се чака да се образуват цепнатини във външната облицовка на кораба. Товарът ще бъде свален от борда посредством грайфери, кофи или центробежни помпи. Ще бъдат опънати платнища, с цел да се предотврати разсипване в морето. За да стартира разтоварване обаче, Следствената работа би трябвало да заяви, че товарът не съставлява материално доказателство, както и че е зарязан и никой няма искания към него.

Комуникацията със притежателя на кораба е нищожна, споделиха още от „ Морска администрация ". Очакваме до на следващия ден заран да разберем какъв ще бъде статусът на кораба - дали ще бъде разгласен за тотално убит и ще стартира търг за избор на компания, която да го извади. Държавата също може да се намеси директно, в случай че корабът съставлява опасност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР