Кенийската състезателка в дългите бягания Флорънс Джепкосгей Чепсой получи едногодишна

...
Кенийската състезателка в дългите бягания Флорънс Джепкосгей Чепсой получи едногодишна
Коментари Харесай

Осъдиха кенийска атлетка на общественополезен труд за фалшифициране на допинг проба

Кенийската състезателка в дългите бягания Флорънс Джепкосгей Чепсой получи едногодишна присъда за общественополезен труд поради подправяне на документи като част от отбраната си по обвиняване за приложимост на допинг, заяви Антидопинговата организация на Кения.

Така тя стана първият кенийски състезател, който е приет за отговорен в углавен съд. Присъдата пристигна след следствие в Елдорет, траяло няколко години.

36-годишната състезателка в маратона беше осъдена за 2 години през 2017 година за приложимост на неразрешеното вещество преднизолон.

Тя бе приета за отговорна, че е предоставила здравно досие от болничното заведение “Уасин Гишу” в Елдорет в поддръжка на делото си за отбрана, когато се е явила пред кенийския арбитражен съд за разногласия.

“Окръжната болница “Уасин Гишу” удостовери, че тези медицински документи са фалшифицирани и, че спортистът не е бил лекуван в упоменатата болница”, се споделя в изказване на Антидопинговата организация на Кения.

Над 60 кенийски спортисти бяха отстранени от спорта през последните пет години поради разнообразни прегрешения за допинг, в това число неверно местоположение, подправяне на документи, приложимост на неразрешени стимуланти.

Олимпийската шампионка в маратона от Рио де Жанейро 2016 Джемина Сумсонг изпърпява дълго наказване, откакто бе открито, че е фалшифицирана медицински документи в опит да подправи позитивен тест за ЕPO (еритропоетин).

Сумнонг, която е първата кенийска с олимпийска купа в маратона, даде позитивен тест за EPO на извънсъстезателен надзор пет месеца след спечелването на олимпийското злато.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР