Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969

...
Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969
Коментари Харесай

Ретро кемпер на повече от половин век ще бъде показан на къмпинг фестивала в Бургас

Кемпер, създаден в Швейцария в една-единствена численост през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното ревю в Бургас. Именно 70-те години на предишния век се считат за началото на къмпингуването. Кемперът е с бензинов мотор, а осветлението му е с газени лампи. Оборудването му е напълно непокътнато, в това число с посудата в него, и ще може да бъде прегледан от посетителите.    

За носталгично настроените фенове на този тип отмора ще бъде завършен цялостен ъгъл с фотографии и картички на къмпинги от предишния век. Притежател на сбирката от скъпи находки, събирани в продължение на години, е Жана Иванова от Царево. Самата тя е фен на къмпингуването и споделя, че желае да резервира за историята хубавите мемоари от времето, когато Черноморието не е било толкоз урбанизирано. Сбирката й е въодушевена от летата в Мичурин (както е предходното име на Царево) и е попълвана на разнообразни конгреси и аукциони. В ретро къта ще могат да бъдат прегледани и фотографии от друга черноморска перла – Обзор. 

Първото издание на фестивала " Explore the world " се провежда със съдействието на община Бургас и Министерството на туризма. В продължение на два дни – 27 и 28 април, на територията на Морска гара ще бъдат показани и най-новите трендове в къмпинг, караванинг и аутдор туризма. Изложители на кемпери, палатки, офроуд коли, съоръжение и аксесоари за водни спортове и занимания за свободното време, идват на място, с което ще дадат старт на къмпинг сезона по Черноморието.  

С атрактивни презентации ще се показват и някои от черноморските общини. Фестивалната зона ще бъде отворена и двата дни от 9.30 до 21 часа. Любими бургаски реализатори ще се погрижат за настроението на присъстващите, а в събота от 16 часа на сцената на Морска гара ще излезе Дичо. Вкусна храна и бира ще има в обилие, уредниците плануват и разнообразни игри и занимания за присъстващите.  
Във фестивала е обособено място и за гости със лични кемпери и каравани.    
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР