Кемал Кълъчдароглу е кандидатът на опозиционния алианс на Турция за

...
Кемал Кълъчдароглу е кандидатът на опозиционния алианс на Турция за
Коментари Харесай

Кемал Кълъчдароглу е кандидатът на опозицията за президентските избори в Турция

Кемал Кълъчдароглу е претендентът на опозиционния алианс на Турция за президентските избори. Това разгласи водачът на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу след съвещание на така наречен опозиционна " шесторна маса " в понеделник.

74-годишният Кълъчдароглу, водач на втората по величина партия в Турция,, ще се изправи против президента Реджеп Ердоган на плануваните за 14 май избори, откакто шестпартиен съюз го избра за собствен претендент. " Нашата маса е масата на мира. Нашата единствена цел е да отведем страната до дни на разцвет, мир и наслада ", сподели Кълъчдароглу, ръководител на Републиканската национална партия.

Проучванията сочат, че президентските и парламентарните избори след два месеца ще бъдат напрегнати, като опозиционният блок ще води малко пред ръководещия съюз.

Блокът даде обещание да преобърне доста от политиките на Ердоган във връзка с стопанската система, гражданските права и външните работи, показва Ройтерс.

 Избори посред борбата за оживелите: Турция се изправя пред неизбежното Избори посред борбата за оживелите: Турция се изправя пред неизбежното

Бивш държавен чиновник, Кълъчдароглу може да се възползва от настроенията против ръководството на Ердоган поради продължаващите от години икономическа рецесия и растяща инфлация, както и от опустошителните трусове от предишния месец, които предизвикаха гибелта на повече от 46 хиляди души и донесоха рецензии за реакцията на страната.

И въпреки всичко някои се съмняват, че смелият някогашен икономист, който се изкачи в йерархията като герой с корупцията, може да победи Ердоган - най-дълго управлявалия водач на Турция, чиято предизборна харизма е помогнала за постигането на повече от дузина изборни победи.

Гласоподавателите ще решат освен кой да управлява Турция, само че и по какъв начин да бъде ръководена, накъде се е насочила стопанската система й и каква роля може да играе за облекчение на спора в Украйна и Близкия изток, написа Ройтерс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР