KBC CollabSpace е иновативно пространство, предоставящо множество възможности за индивидуална

...
KBC CollabSpace е иновативно пространство, предоставящо множество възможности за индивидуална
Коментари Харесай

KBC Груп откри иновативна зала с високотехнологично оборудване в Технически университет – Варна

KBC CollabSpace е новаторско пространство, предоставящо голям брой благоприятни условия за самостоятелна и групова работа в хибридна среда
Белгийската KBC Груп откри най-модерната високотехнологична зала в морската ни столица в Технически университет – Варна (ТУ-Варна), където студентите имат опция да употребяват новаторска техника за връзка и развиване на уменията си.

KBC CollabSpace e новаторска интерактивна зала, чиято цел е да улесни процеса на образование в ТУ-Варна, да насърчи и развие интереса на студентите към технологиите и да способства реализирането на обмяна на хрумвания, познания и експертиза. Залата e предопределена както за събития и начинания на ТУ- Варна, по този начин и за уъркшопи, видео конференции с лектори от страната и чужбина и показване на дипломни тези.

Съвременната зала бе открита на 26 май на публична празнична гала в университета от Тодор Петков, общоприет управител на Центъра за споделени услуги и цифрови технологии в KBC Груп и ректора на ТУ-Варна - проф. доктор инж. Венцислав Вълчев.

„ Дигиталните технологии и принадлежности в KBC CollabSpace дават голям брой благоприятни условия за създаване на хрумвания, работа по общи планове и придобиване на нови познания. Освен инвестиция в оборудването на съвременно и софтуерно пространство за студентите, задачата ни е и да създадем положителна работна среда, с цел да могат младежите и надарени студенти да се осъществят тук във Варна, като по този метод градът ни продължи да пораства и хубавее. “, разяснява Тодор Петков.

През 2021 година KBC Груп откри Център за цифрови технологии (DigitalDevelopment Center) във Варна, който се нарежда като един от водещите работодатели в региона с съвсем 700 чиновници. Основната му активност е осъществяване на разнообразни ИТ планове в поддръжка на цифровата промяна на банковите и застрахователни сдружения от KBC Груп. Това е вторият център, който групата открива в морската столица - през 2019 година беше открит Споделеният център за услуги (Shared Service Center).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР