Казват, че тайната на перфектната връзка е, че партньорите трябва

...
Казват, че тайната на перфектната връзка е, че партньорите трябва
Коментари Харесай

Как да разберем любов ли е или приятелство

Казват, че тайната на съвършената връзка е, че сътрудниците би трябвало първо да бъдат най-хубави другари и по-късно всичко останало. Психолозите неведнъж припомнят, че в случай че те се възприемат по този метод, връзката им продължава доста по-дълго. И напомнят признаците на дълбокото другарство.

Привличане

Привличането един към различен не е наложително да е полово или сантиментално. Най-добрите другари са склонни също да се притеглят един към различен. И хората, които са другари от доста години, могат при разлъка да изпитват същите усеща като влюбените.

Близост

Когато се отворим за някого, споделим своите фантазии, мисли, цели и проекти, тогава този човек естествено става доста по-близък до нас от останалите. Е, в случай че получим същата искреност в отговор, поражда мощна връзка, учредена на доверие и схващане. И това е допустимо както сред другари, по този начин и сред влюбени.

Уважение

Здравословните сантиментални връзки се построяват на взаимно почитание, както и другарствата. Но не може да се твърди, че в случай че се възхищавате на обичания човек, тогава изпитвате към него нещо друго от другарски усеща. Приятели, на които можете да се възхищавате и да се радвате на техните триумфи, единствено ще ви създадат по-добри, вдъхновявайки ви за нови достижения, а взаимното почитание няма да ви разреши да се откажете даже в най-трудните обстановки.

Подкрепа

Осигуряването на взаимна поддръжка е огромно предизвикателство както в другарствата, по този начин и в сантименталните връзки. Помага ни да процъфтяваме, да се развиваме, променяме и поносим всичко, което ни се случва.

Удоволствие

Да се ​​наслаждавате на компанията на другия и да се забавлявате дружно, да се смеете на едни и същи смешки и да чакате новата си среща с неспокойствие – това към момента не значи, че имате връзка. Но това несъмнено е сигурен знак, че сте доста, доста положителни другари.

По какво любовта се разграничава от другарството?

Първата и съществена разлика е полът. Но даже и тук границите към този момент са отчасти размити. Съществуват обаче и други аспекти на връзката, които отличават влюбените от околните другари.

Общи цели

Само сантиментални двойки са ангажирани в планирането на взаимно бъдеще. И макар че сред приятелите възгледите си за религията, политиката и метода на живот също може изцяло да съответстват, задачите им в живота не са идентични.

Време и внимание

В сантименталните връзки сътрудниците посвещават доста внимание един на различен, което не се случва даже и при най-силните другарства.

Двамата избират да се концентрират един върху различен, а вниманието, което получават от другия, ги кара да се усещат удобно.

Взаимозависимост

Според специалисти, степента на причинност сред сътрудниците може да се смята за определящ фактор в сантименталните връзки. Да, приятелите са подвластни един от различен, само че животът на влюбените е надълбоко преплетен. Във връзка двамата разчитат от ден на ден един на различен и в последна сметка заместват „ аз “ и „ ти “ с „ ние “.

Мечти и упования

В здравословната връзка сътрудниците са очаровани един от различен. Имат огромни упования и хрумвания за обичания човек. Мечтаят за взаимното си бъдеще. Именно тези фантазии отличават любовта от елементарното другарство.

Влияние

Разбира се, приятелите въздействат върху вземането на решения, задачите и проектите, желанията и вероятностите, само че мнението на обичания човек се зачита повече, в сравнение с всеки различен. Склонни сме да вършим сътрудниците си част от нашето чувство като персона, да възприемаме себе си през призмата на обичания човек. С приятелите това е невероятно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР