Казват, че колкото и да храниш вълка, той все гледа

...
Казват, че колкото и да храниш вълка, той все гледа
Коментари Харесай

Жена намерила в гората малко коте, което се оказало опасен хищник. След време той я спасил

Казват, че колкото и да храниш вълка, той все гледа в гората. Казват, че е невероятно да се опитомят изцяло дивите животни. Тази история обаче демонстрира, че има изключения.

Историята се случила в малко градче в Монголия, където стара жена живеела сама, чувствайки тежестта на самотата.

Тя намирала разтуха в разходките, любувайки се на природата и грижите за птиците. На една от разходките си тя разкрила малко коте покрай гората. То било изтощено и жално мяукало.  Жената се смилила и го завела вкъщи.

Тя нахранила животинчето, стоплила го и решила да го задържи за себе си. Външно изглеждало като елементарна котка, само че растяло доста бързо.

Жената си помислила, че е мейн куун. Единственото нещо, което било объркващо, беше, че домашният любим в никакъв случай не мъркал, само че тя отдала това на чертите на характера.

За нея което се трансформирало в нещо като дете и тя щастливо прекарвала времето си с него, гледайки го да седи в скута й. Въпреки обстоятелството, че котето станало доста по-голямо и към този момент не се побирало в ръцете й, старата жена към момента го виждала като малко и гладно коте.

Вероятно дамата в никакъв случай нямала да разбере какво животно е взела в дома си, в случай че не бил един случай.

Една заран, когато стопанката излязла на разходка, тя оставила котката да спи в килера. Но по това време трима крадци, които от дълго време оглеждали къщата на старицата в търсене на полезности, нахлули  в дома й.

Започнали да претърсват всички стаи, в това число и килера, където спял домашният любим на дамата. Но когато първият апаш отворил килера, той бил общително посрещнат от странна и непредвидена изненада.

Изскачайки от килера, голямата котка атакува мъжа, сграбчила го за гърлото и го запратила на пода. Друг апаш, чул шума, нахлул в стаята, само че също станал жертва на нахлуване от голямата котка. Третият апаш съумял да избяга.

Когато дамата се прибрала и видяла какво се е случило, незабавно се обадила в полицията.

Пристигналите на място служители на реда били шокирани от видяното. Оказало се, че голямата котка, принадлежала на дамата, не е елементарна домашна котка, а представител на див и рисков тип – манул. Котките манул са известни със своята необузданост и изключителна мощ.

Служителите на реда се канели да гръмнат животното, само че стопанката ги спряла. Тя взела хищника на ръце и той незабавно се успокоил.

Как станало такова знамение? Как една стара жена съумяла да опитоми и завоюва доверието на този хищник? Остава тайнственост.

Едно обаче било ясно – добротата и любовта, които дамата посочила към този див див звяр сътворили същинско знамение. Те споделяли специфична връзка, която помогнала на котката да не помни дивостта си и да откри своето място в сърцето на дамата. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР