Казват, че естествената красота е най-ценното, но мнозина са жените,

...
Казват, че естествената красота е най-ценното, но мнозина са жените,
Коментари Харесай

Бързи и лесни домашни маски за боядисана коса

Казват, че естествената хубост е най-ценното, само че мнозина са дамите, които не могат да си показват живота без багра за коса .

С придвижване на годините изменнически се подават първите бели косъмчета, които несъмнено не ни карат да се усещаме по-млади и красиви.

Боята за коса може да ни накара да променим визията си, да се почувстваме уверени в себе си и във външния си тип и даже да  сбъдне фантазиите да бъдем червенокоси, русокоси или с коси черни като нощта.

Няма нищо неприятно в боядисването, само че доста постоянно употребяваните артикули, колкото и да са щадящи към косъма, нанасят вреди , а точно – изтъняване и дехидратация на косъма.

Полагайте специфична грижа за косата си и не забравяйте постоянното прилагане на подобаващ еликсир и маска за коса.
В този ред на мисли ето няколко маски, които може да забъркате елементарно и бързо в домашни условия.

Бадемово масло и банан
Тази маска ще подхрани в дълбочина косата ви. В купичка намачкайте няколко меки банана (количеството е съобразено с дължината на косата) и прибавете чаена лъжичка бадемово масло. Нанесете сместа по дължината на косата и оставете да работи за 20-30 минути. Отмива се с вода (в никакъв случай не гореща) и малко шампоан.
 Thinkstock
Авокадо и банан
С помощта на тази маска ще възвърнете блясъка и цвета на косата си. Намачкайте приблизително по мярка авокадо с един банан, прибавете супена лъжица зехтин и още толкоз кисело мляко. Разбъркайте добре и нанесете на косата. Масажирайте скалпа в продължение на няколко минути, по-късно покрийте косите си с забрадка или шапка за баня и оставете маската да работи за половин час. Отмива се с хладка вода и малко шампоан.
 Thinkstock
Яйце и ром
Малко необикновена композиция, която ще ви помогне да се справите с накъсването и изтощаването на косата. Начинът на подготвяне е следният – в купа разбивате два жълтъка и добавяте 2-3 супени лъжици ром. Нанасяте върху косата и оставяте за половин час да работи, като по-късно отмивате щедро с вода и благодарение на няколко капки шампоан.

За да има резултат, е добре тази маски да се ползват през няколко седмици за по-дълъг интервал от време.

За още потребни и практични статии харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
 Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР