Казват, че човек постоянно е недоволен от това, което има.

...
Казват, че човек постоянно е недоволен от това, което има.
Коментари Харесай

Влюбете се в настоящето

Казват, че човек непрекъснато е неудовлетворен от това, което има. Че постоянно би трябвало да желае още. Казват, че възприятието за липса е основно за триумфа, че е невероятно да предстоящ благополучен и осъществен, в случай че не се стремиш към някаква цел. Че в случай че се откажеш от търсенето, в случай че оставиш бъдещето на самото бъдеще, се отказваш от живота. Че би трябвало да имаш упоритости и желания. Казват, че няма време за отмора.

Не съм склонен. Влюбете се в сегашното. Преклонете се пред това, което имате. Отърсете се от вярата, че щастието ви може да се крие в бъдещето, че насладата ви зависи от „ още “. Откажете се от задачата, изоставете копнежа към крайната цел и се фокусирайте върху сегашното. Забавете крачка. Бъдете тук. Дишайте.

В реалност, вие постоянно сте тук, даже и в по-голямата част от времето си да се пробвате да бъдете „ там “. (Но даже и да стигнете до „ там “, вие отново ще сте тук. Настоящият миг е ваш дом).

Възможно е да водите живот без неодобрение. Възможно е да постигнете огромни триумфи в този свят, да живеете по този начин, както желаете, даже и да се отдадете на фантазия за бъдещето, само че останете заземени в сегашното. Възможно е да водите живот на муден ход, наслаждавайки се на всеки момент, да вкусвате дните, вместо да се пробвате да пребягате през тях.

Този жив миг не е средство за реализиране на някаква цел – той е самото преживяване. Живейте сега. Съзнанието може и да назова това „ липса на упоритости “. Аз обаче го назовавам здрав разсъдък, признателност, спокойствие; място, на което – по подигравка на ориста – всичко е допустимо.

Автор: Джеф Фостър

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР