Казват, че човек получава толкова, колкото може да понесе. Но

...
Казват, че човек получава толкова, колкото може да понесе. Но
Коментари Харесай

Тревожните знаци, които ви показват, че е време за промяна

Казват, че човек получава толкоз, колкото може да понесе. Но добре си знаем, че надалеч не всичко на което сме способни, е потребно за нас. Понякога сме толкоз затънила в работа, че рутината не ни разрешава да се огледаме и да осъзнаем, че изпепеляваме живота си. Как да разберем, че действаме деструктивно по отношение на себе си? Ето четири признака, че смяната е трябвало да стартира още през вчерашния ден.

1. Наляга ви тревога, че сте заболели

Лъжливи признаци за заболяване, натрапчиви мисли, че страдате от нещо съществено са едни от ясните признаци на депресията. Когато сме толкоз заети, че нервната ни система е непрекъснато претрупана, организмът ни търси други способи да се освободи от насъбраната отмалялост и стрес. Да, от време на време това може да прелее в заболяване, само че като цяло тялото ни търси и дава мотиви за отмора. Сигналите „ дали не съм болен ” са в действителност тревога интензивността да бъде сведена до най-малко, с цел да се даде опция за обикновено възобновяване на силите. Винаги слушайте в такива случаи какво ви споделя тялото.

2. Червеният светофар/знакът STOP ви вбесяват

 Ако трафикът ви изнервя, или се вбесявате от знака STOP, когато бързате с колата за някъде, значи стартирате да се сривате от дреболии. Обикновено, редом с това ставаме придирчиви и непрекъснато раздразнителни. Всичко това свидетелства за непрекъснат стрес, който е гибелен за здравето.

3. Нямате предпочитание за нищо

 Нямате цел, фантазии, стремежи – вие просто съществувате. Работите по табиет, а при споменаването на думата „ занимание ” ви обзема предпочитание да се скриете под завивките. Така настава деструктивната фаза на апатията. В даден миг ще си дадете горчива сметка какъв брой време сте пропуснали по този начин и от това самооценката ви още повече ще пострада. Намерете си ново занятие, отвън ежедневната рутина, освежете живота си.

4. Дразнят ви децата, старците, животните

А още и хората на опашката в магазина, на улицата, които да вземем за пример приказват или се смеят високо, стоят прекомерно покрай вас, задават ви „ идиотски въпроси ” и така нататък. Да, в такива моменти са ни отговорни всички в близост. А в действителност, вие сте толкоз изтощени, че към този момент пребивавате в положение на непрекъсната нервна превъзбуда. Но не го знаете. Постарайте се да търсите успокоение вътре в себе си и по-малко да поддържате връзка с другите. В края на деня, наложително отделяйте най-малко половин час за цялостно усамотение – без компютри и смарт телефони.

Животът е един, ние сме тези, които би трябвало да го създадат по-добър.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР