Казвам се Идеен Вдъхновител и съм начело на отдел Мозъчен

...
Казвам се Идеен Вдъхновител и съм начело на отдел Мозъчен
Коментари Харесай

Имаш нова идея. А сега накъде?

„ Казвам се Идеен Вдъхновител и съм отпред на отдел „ Мозъчен взлом ”. Днес ще мислим ексцентрично. Мисията ни е елементарна – до края на деня да измислим революционна гайка, с която нашата компания да се гордее. Замислете се – в случай че вие бяхте гайка, на кое място в автомобила бихте желали да се намирате? Добре пристигнали в кошмара на мениджъра на приблизително равнище. ”

Така стартира една от лекциите на курс по изобретателна медитация. Идеите са най-скъпото нещо в света на бизнеса. Решаваща роля за развиването на една компания значително играе способността на екипа й да генерира нови хрумвания, с които ловко да се изправя против конкуренцията. За измислянето на нова концепция не е нужно да ви се отвори третото око или непрекъснато да се консултирате със скъпоструващ експерт.

Достатъчно е деликатно да се огледате към себе си, да се вслушате в подчинените си, да мотивирате мениджърите да търсят ексцентрични решения на проблемите и да се възползвате от класическите логаритми в търсене на новости. За да подтикват своите чиновници, огромните компании постоянно оферират мотивиращи награди – прилагане на служебна кола от първокласна марка за една седмица с гориво, платено от работодателя, уикенд в спа хотел и други

Една неразработена концепция може да наподобява смешно и даже неуместно първоначално. Това постоянно плаши хората и те просто не я оферират. Така пътят на концепцията е преустановен, още преди да е почнал. Въпросът „ Ами в случай че шефът реши, че е глупава? ” постоянно е препъникамъчето, което обръща колата. Всъщност оценката постоянно е единствено в нашата глава и за отрицателната й тежест мощно въздействие оказва неувереността ни.

Ако въпреки всичко оставим концепцията да направи своята първа стъпка след раждането си – в каква посока тъкмо да бъде тя? Описването на концепцията на лист или във файл е първият сигурен знак, че тя съществува. Пресъздадена черно на бяло, концепцията може да поеме първите си хапки храна - по-точните думи, с които да бъде разказана, по-прецизното изчисление на разноските и приходите за реализирането й, оформянето й в презентация и така нататък Така идеята-бебе към този момент не е в оня чудноват, неприветлив тип, в който е била, когато ImageRightсе е родила – плаваща незавършена мисъл в съзнанието ни. С разширение, уточняване или редуциране тя ще добие по-добър и акуратен тип.

Дори и към този момент на хартия обаче концепцията може да бъде елементарна и тривиална. Как да стане друга? Един от методите за търсене на ексцентрично решение по някакъв проблем или задача, е провокацията. Открийте кое е най-комерсиално и общоприетоо решение на казуса, по който работите, а по-късно тръгнете в противоположната посока и направете тъкмо противоположното. Например: в заведенията за хранене се заплаща за употребявана храна – провокация би било във вашия ресторант да се заплаща за време на престой. Сметката зависи от броя и типа ястия – ексцентрично би било да се заплаща закрепена сума за 1 паница, цялостна с определени ястия.
За да добиете справедлива визия за цената на концепцията, се поставете най-малко за момент на мястото на мениджъра си. Пречупете усещанията си през неговите критерии и оценки. Това може да помогне да отгатнете и въпросите, които той би задал, когато му визиите своето скимване. Предварителната подготовка за тях подсигурява по-голяма убеденост на самата презентация. А спокойствието и сигурността при представянето са значима част от тежестта и метода на разбиране на плана.
Продължава: Имаш нова концепция. А в този момент накъде? - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР