Казусът със строежа на небостъргача Златен век може да доведе

...
Казусът със строежа на небостъргача Златен век може да доведе
Коментари Харесай

Случаят Златен век може да доведе и до проверка срещу съдия

Казусът със градежа на небостъргача " Златен век " може да докара до инспекция против съдията, отменил заповедта за прекъсване на работата по постройката.

Противниците на плана от предприемчив комитет " Лозенец " ще внесат в инспектората на Висшия правосъден съвет (ИВСС) искане за инспекция на дейностите на административния арбитър Мария Ситнилска.Причината е, че в решението, с което анулира заповедта за прекъсване на градежа от ДНСК, тя е коментирала и валидността на строителното позволение. Според инициативния комитет това няма общо с делото, защото то преглежда единствено закоността на заповедта за краткотрайно прекъсване.

Едновременно с това от инициативния комитет внасят сигнал до Софийската градска прокуратура. В него се твърди, че ДНСК би трябвало да спре строителството, защото няма годно позволение. Въпреки това от строителния надзор бездействали.

" Златен век " е план на строителната компания " Артекс ", която през последните месеци бе в центъра на абсурда " Апартаментгейт ", откакто стана ясно, че политици са си купували жилища от нея на занижени цени. Заради този скандал с постовете си се разделиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Покрай мощното публично неодобрение поради " Апартаментгейт " градежът на " Златен век " бе спрян. След това съдът анулира това решение. В момента въпросът е във Върховния административен съд.

Притеснително е
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР