Казусът на легендарния Роналдиньо е на път да бъде приключен.

...
Казусът на легендарния Роналдиньо е на път да бъде приключен.
Коментари Харесай

Роналдиньо може да се отърве леко в Парагвай

Казусът на именития Роналдиньо е на път да бъде завършен. Вчера някогашният бразилски национал бе арестуван дружно с брат си Роберто в Парагвай поради потреблението на подправени паспорти, съгласно които са се представяли за парагвайци.

Парагвайските чиновници предложиха на двамата да не им бъдат повдигнати обвинявания. Часове по-късно бразилецът бе освободен.

Според Ройтерс прокурорът Федерико Делфино съобщи: „ Търсим различен излаз от това, който не води до публично обвиняване, откакто се видя, че Роналдиньо и брат му бяха сюрпризирани от задържането “.

Ако съдията одобри рекомендацията на Делфино, когато би трябвало да се вземе окончателното решение в петък, на братята ще бъде издадено различно наказване, което може да бъде парична санкция, която да бъде дарена на локална благотворителна организация.

Роналдиньо и брат му Роберто Асис, летяха от Сао Паоло до парагвайската столица Асунсион, където, както настояват са им връчени парагвайски документи,

Според Делфино двамата са споделили на управляващите, че паспортите са им дадени като подарък.

Ronaldinho fue liberado luego de declarar ante la Fiscalía de Paraguay https://t.co/pYhd3r9i1J
— elsanrafaelino (@sanrafaelinonew) March 6, 2020
Вчера Роналдиньо и Роберто сътрудничиха на парагвайската полиция за следствието, като схванаха, че са направили неумишлено закононарушение.

„ Решиха непринудено да останат и да се подложат на следствието на прокурора “, съобщи представителят на Роналдиньо, Адолфо Марин.

Гражданите на комерсиалния блок Меркосур в Южна Америка, който включва Бразилия и Парагвай, не се нуждаят от паспорти, с цел да пътуват в страните, макар че към момента се изисква годна идентификация.

Бразилският паспорт на Роналдиньо бе иззет през 2015 година, откакто нелегално построи пристан до къщата си в Порто Алегре. Според Ройтерс той му е бил върнат през септември предходната година, откакто бразилецът е платил санкция в размер на два милиона $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР