Казано е, че първата любов не се забравя. А явно

...
Казано е, че първата любов не се забравя. А явно
Коментари Харесай

Рокзвезда се събра с откраднатата си китара след 46 години

Казано е, че първата обич не се не помни. А очевидно и първата китара. Точно това се случи с канадския рокмузикант Ранди Бакман, който още веднъж се срещна със своя инструмент... след 46 години. Бакман дружно с групата си Guess Who е създател на шлагера от 1970 година American Woman, който по-късно доби международна известност в осъществяването на Лени Кравиц.

78-годишният Ранди Бакман измина пътя от Канада до Токио за трогателна среща със своята свидна китара Gretsch. Инструментът е откраднат от музиканта от хотел в Торонто, Канада, през 1976 г.  " Бях унищожен ", споделя музикантът. " Плаках три дни ". Той споделя, че благодарение на китарата е написал няколко песни, които са продадени в милиони копия. " Тя беше моята вълшебна китара. И когато ненадейно изчезна, магията си отиде ", споделя той за възхода и упадъка на своята кариера.

Бакман купува модела " 6120 Чет Аткинс " в оранжев цвят на 19-годишна възраст за 400 $ - сума, събрана с пот на чело от косене на тревни площи и миене на коли. Ранди дълго копнее за тази китара, прекарвайки часове наред да я съзерцава на витрината на магазин в Уинипег при започване на 60-те години на предишния век, в компанията на своя приятел Нийл Йънг (той, същият).

И въпреки че предпазливият Бакман връзва инструмента с верига в тоалетните на хотелите, в които отсяда по време на турнетата с групата си, той въпреки всичко бива откраднат. Това се случва, откакто го поверява за малко на човек, отговарящ за поддръжката на оборудването.

Причината Ранди Бакман още веднъж да се събера с обичаната си китара е негов обожател. Сънародникът му Уилям Лонг преглежда стотици изображение в интернет, до момента в който през 2020 година не разпознава инструмента с помощта на особеното местонахождение на възел в дървото.

Детективът фен наблюдава китарата от уеб страница на музикален магазин в Токио до японски музикант на име Такеши, който е забелязан да свири на нея във видеоклип, оповестен в Ютюб през 2019 година През миналите две години обаче пътуванията от Северна Америка до Япония бяха съвсем немислими поради пандемията. Едва откакто здравната конюнктура се усъвършенства, Ранди Бакман съумява персонално да отиде в Токио, с цел да подари идентична китара на Такеши и да се събере още веднъж със своята обичана от младостта. 

" Този, който я е имал, би трябвало да я е обичал толкоз, колкото и аз, тъй като няма никакви модификации, нито ремонти ", сподели Бакман. " Тя е превъзходна ", добави той. Бакман и Такеши отпразнуваха събитието на спонтанен концерт в канадското посолство в Токио, където изсвириха и шлагера American Woman. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР