Казанлък. В рамките на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък Фондация

...
Казанлък. В рамките на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък Фондация
Коментари Харесай

Стара Загора: Фондация „Чудомир” възнамерява да възстанови конкурса за хумористични фолклорни песни и танци „Златен ТрЪндафил“ в рамките на Чудомирови празници `2019 в Казанлък

Казанлък. В рамките на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък Фондация „ Чудомир ” има намерение да възвърне състезанието за хумористични фолклорни песни и танци „ Златен ТрЪндафил “, сподели за Радио „ Фокус ” шефът на Литературно-художествен музей (ЛМХ) „ Чудомир ” - Казанлък Добрина Матова. Тя разясни, че още през първите два месеца на 2019 година следва представянето на шест книги, като ще бъде открита и една галерия. „ През тази година имаме намерение да отделим повече време и внимание за повишение на равнището на фондовата и експозиционната активност ”, сподели Матова. Предстои да бъдат направени усъвършенствания в двора към Къщата музей „ Чудомир ”, като бъдат основани нови пространства за млади гении и показване на одобрени създатели в разнообразни сфери на изкуството.
Като изключително огромен триумф за музея през 2018 година Добрина Матова дефинира въвеждането на интерактивен екскурзовод, с което ЛХМ „ Чудомир “ се отличава като четвъртият музей с сходно изобретение и първият книжовен в цялата страна.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР