Казанлък. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва

...
Казанлък. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва
Коментари Харесай

Стара Загора: Нападението над курсанти е извършено с изключителна дързост, прокуратурата е започнала разследване за хулиганство

Казанлък. Под управлението на Районна прокуратура – Казанлък се прави следствие по бързо произвеждане, което протича в границите на 7-дневен законово открит период за действие „ безчинство ”, осъществено при ръководство на моторно – транспортно средство и съпроводено с изключителна смелост, за закононарушение по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 от Наказателния кодекс. Това сподели пред публицисти Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова във връзка с вчерашния случай на пътя Сливен - Гурково, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” .
Районният прокурор на Казанлък сподели още, че двата автомобила са се движили от Сливен към Прохода на Републиката. По първокачествен път I– 6, на километър 304, откакто авансово е имало провокативно шофиране от страна на лидера на автомобила с марка „ Опел – Корса ”, ръководен от открития причинител на действието Йордан Пенев – внезапно понижаване на скоростта, изпреварване, шофиране по осовата линия, което е тормозило пътуващите в другия автомобил „ Ауди ”, в който са пътували петима курсанти – четирима мъже и една жена от Националния боен университет „ Васил Левски ” – Велико Търново, в един миг лидерът на “Опел Корса “ стопира напречно на осовата линия, заради което и другият автомобил стопира. Водачът на „ Опела ”-а слиза от автомобила и изважда от багажника секира и удря покрай предното панорамно стъкло капака на автомобила „ Ауди ”, при което то се пръска. Настъпва разстройване и уплах у движещите се в този автомобил, които на първата бензиностанция преди Гурково алармират на телефон 112 и автомобилът „ Опел – Корса ” дружно с лидера и спътничката му са открити на 2 километра след Гурково, в Прохода на Републиката. Отведени са в сектора в Гурково, снети са пояснения и Йордан Пенев е арестуван за период от 24 часа. Иззет е предметът на закононарушението – брадвата и тя е материално доказателства по делото.
Димитрова разясни, че за това закононарушение се планува отнемане от независимост до 5 години или отнемане от право да се упражнява избрана специалност или служба. Към сегашния миг откритият причинител на действието Йордан Пенев се притегля и му се повдига обвиняване по този законов текст. Наблюдаващият прокурор е решил, че единствената законосъобразна мярса в слручая е задържане под стража и е постановил авансово задържане в границите на 72 часа, считано от 19.30 часа на 13 януари до 19.30 часа на 16 януари, в сряда. До тогава наблюдаващият прокурор ще внесе искане до Казанлъшкия областен съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Димитрова разясни, че до сегашния стадий на следствието се оформят две групи гласни доказателства, а точно изказванията на пътуващите в единия автомобил и в другия автомобил.
По отношение на това, че в известието от Апелативна прокуратура – Пловдив се оповестява, че автомобилът „ Опел – Корса ” е ръководен от 33-годишната М.Т., Таня Димитрова разясни, че това е изказванието на открития извършител и спътничката му, който видно от събрания доказателствен материал, а точно информация за извършител – лидер, е без издадено годно удостоверение за ръководство на МПС на територията на Блъгария: „ Можем да допускаме, че построяват защитна позиция един – различен, че в действителност неправоспособния лидер е управлявал амтомобила ”. Районният прокурор на Казанлък разясни, че не разполага с доказани данни към момента кой е карал, когато е спрян автомобилът „ Опел – Корса ” в Прохода на Републиката. Извършителят на действието и неговата спътничка са от село Орлово, община Котел.
От събраните доказателства досега е видно, че Йордан Пенев е осъждан по пет присъди за осъществени обири. Изтърпявал е и наказване „ Лишаване от независимост “ 1 година и 1 месец през 2012 / 2013 година и затова няма законови предпоставки за рисков рецидив и повторност. Но има така наречен „ общ рецидив ”, като е лице от дейния престъпен контингент. Осъждана е и спътничката му в автомобила.
От причинителя на действието Йордан Пенев са взети проби за алкохол.
„ Разследването е в извънредно ранен стадий. Следва да се съберат забележителен размер доказателства, ще се ревизират и всички данни за това, какво държание е имал лидерът на „ Ауди ” – то ”, сподели Димитрова.
Активната работа по бързото произвеждане продължава под управлението на Районна прокуратура-Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР