Казахстан, където неотдавна имаше протести с участието на хиляди хора,

...
Казахстан, където неотдавна имаше протести с участието на хиляди хора,
Коментари Харесай

Казахстан - новата любима на руските милиардери, инфлуенсъри и предприемачи

Казахстан, където наскоро имаше митинги с присъединяване на хиляди хора, се трансформира в притегателна точка за руснаците.

Страната е извънредно привлекателна за инфлуенсърите, защото на територията й не са блокирани обществените мрежи.

Технологичните и финансовите компании също извличат изгода - те гладко водят интернационалния си бизнес на казахстанска земя.

Местните банки в същото време, заради напора от искащи да открият сметки, започнаха да вършат процедурите за руснаци по-трудни, защото се боят от налагането на наказания от чужбина. Засега откриването на сметка - на физически или юридическо лице, е относително бързо и просто, осведоми forbes.ru.

С какво Казахстан притегля съветските бизнесмени?



Основателят на холдинга Freedom Holding Corp. милиардерът Тимур Турлов предходната седмица разгласи, че след 10 години живот в Казахстан е взел решение да стане жител на тази страна и да се откаже от съветския си паспорт. При казахстанското поданство това е наложително изискване.

Тук се диша свободно и имам вяра, че Казахстан, с помощта на своята миролюбива и гостоприемна политика, ще сътвори нова, по-богата, ефикасна и обективна страна, написа той на страницата си в Instagram.

Турлов влезе за първи път в листата на Forbes през 2021 година, заемайки 1517-о място със положение от 2.1 милиарда $. Година по-късно той зае 36-о място в съветската ранглиста с 2.4 милиарда $. В Казахстан той е петият най-богат човек.



Милиардерът счита, че страната предлага отлична среда за финтех промишлеността и има задоволително високо равнище на доверие сред финансовите и държавните организации, което разрешава да се интегрират и законно обработват персонални данни.

В Казахстан съветският език се употребява в публични документи наедно с казахския.

По данни на Росстат през първото тримесечие на 2022 година от Русия в Казахстан са излезли 204 947 души. Повечето от тях - над 120 000, са показали като цел на пътуването “лично посещаване ". Единадесет души са съобщили, че възнамеряват да сменят мястото, където живеят.

За да отидат в Казахстан, руснаците не се нуждаят от виза. Те могат да обитават в страната без такава 30 дни. При регистрация в миграционната работа този период се удължава до 90 дни. За по-дълъг интервал на престояване се изисква поданство.

На 15 юни президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев съобщи, че въпреки страната да не се отхвърля от съюзническите си задължения към Русия, тя ще следва наложените от западните страни ограничавания по отношение на нея.

Санкции има, ние не трябва да ги нарушаваме, сподели той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР