Казаха, че затварят граници към Бяло море и типично по

...
Казаха, че затварят граници към Бяло море и типично по
Коментари Харесай

Манталитет: Пълнете щайгите с доматите и хайде на море в чужбината

Казаха, че затварят граници към Бяло море и типично по български се юрнахме като за последно, все едно в никакъв случай повече няма да ги отворят. После висим с часове по граничните пунктове и мрънкаме, че нямало никаква организация. Как можело такова нещо и това единствено в България можело да се случи. Да! Точно по този начин! Само в България може да се случи! Манталитет, какво да се прави?!
Защо само ние все вършим всичко на назад? Този въпрос не ми дава мира към този момент 30 години и отговор нямам. Стягаме куфарите. Домати - тук! Чушки - тук! Краставици - тук! Лук - тук! Кафе - тук! Да тръгваме към чужбината! Мислех си, че е мит това, с мъкненето на хранителни запаси, когато отиваме на отмора в чужбина. Докато най-сетне не се уверих с очите си по какъв начин хора се хвалят, че могат да чакат какъв брой е нужно на границата, тъй като колите им са цялостни с храна. Както нормално, българинът прави всичко наобратно и напук. Не е значимо дали се самонабутва. Но и страната някак не му пречи задоволително да се излага. Манталитет, какво да се прави?!
Бай Ганьо отива на екскурзия отвън рамките на България. Там ще се поснима малко с морските таралежи, с някое фрапенце (за 2 евро) на плажа или с мидичките по линията. Вечерта ще се прибере в бунгалото и ще изкара щайгите с доматите и краставиците. Ще направи една шопска салата, ще си сипе една домашна мастика и отново ще снима. Да покаже по Facebook-а на какви първокласни заведения сякаш е ходил в непознатата страна. А като се върне вкъщи да разправя. Манталитет, какво да се прави?!
Така сме си израснали и по този начин ще си отидем. Искаме смяна, развиване, европейско мислене, само че ни е мъчно. Недостижими са ни, тъй като не ни е заложено по рождение. Поне да поставим старания да се научим - и ще ни е по рождение, само че желаеме все наготово! Манталитет, какво да се прави?!
Вместо да способства за преустановяване на цялата тази картина обаче и българските плажове да се изпълнят с туристи, несъмнено, виновност има и туристическият отрасъл, а и тези, които явно не могат да го проконтролират. Докато някои отидоха да посрещнат като че ли последния оживял аероплан с туристи, идващ на родното ни Черноморие, то други изнесоха милиони левове, които вложиха в туризма на съседите ни. А повече гости на българското море ще има, едвам когато българският бизнесмен се научи всеобщо да цени своите бъдещи и сегашни клиенти. Когато не се пробва да им предлага дюнер за 74 лв. и чадър за 68 лв.. И когато спре да се пробва с еднодневен оборот годината да изхрани. Манталитет, какво да се прави.
Автор: Моника Георгиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР