Кай Хаверц се превърна в най-високоплатения играч на Арсенал, след

...
Кай Хаверц се превърна в най-високоплатения играч на Арсенал, след
Коментари Харесай

Кай Хаверц е най-високоплатеният

Кай Хаверц се трансформира в най-високоплатения състезател на Арсенал, след идването си на „ Емиратс “. Хаверц си обезпечи трансфер на стойност 65 милиона паунда от Челси.

24-годишният немски национал е станал най-високоплатеният състезател на клуба, откакто е подписал контракт за 17 милиона паунда годишно. Тази заплата ще му донесе 331 хиляди паунда седмично, без бонусите, които са според от триумфите на Арсенал на терена.

Твърди се, че Томас Партей (198 хиляди паунда седмично) е бил предходният най-добре заплатен състезател на „ Емиратс “. Новият огромен контракт на Букайо Сака му носи 300 хиляди паунда седмично.

Хаверц ще носи своята обичана фланелка с номер 29, откакто носеше този номер в Байер Леверкузен и Челси. Той прекара три години на " Стамфорд Бридж ", като означи победния гол във финала на Шампионска лига, след което завоюва и Суперкупата на Европа и Световния клубен шампионат.

Хаверц вкара 32 гола в 139 мача за " сините " под управлението на четири разнообразни мениджъра на Челси, в това число два интервала с Франк Лампард. Най-важното от попаденията му беше голът против Манчестър Сити в Лисабон преди две години, когато лондончани си завоюваха прозвището „ Кралете на Европа ”, печелейки Шампионска лига.

Въпреки че играеше като нападател за Челси, Микел Артета загатна, че той може да извършва друга роля на „ Емиратс “. Хаверц, може бързо да сдаде първото място в класацията за заплатите, откакто Арсенал се съгласи да заплати 105 милиона паунда, плюс спомагателни
бонуси, за Деклан Райс. Сделката ще включва заплащания в размер на 100 милиона паунда плюс 5 милиона паунда под формата на бонуси, макар че структурата на заплащанията към момента се договаря. Също се твърди, че Арсенал е се съгласил на сума от 40 милиона паунда, плюс 4 милиона паунда бонуси, за бранителя на Аякс Юриен Тимбър. Така разноските на „ артилеристите ” за това лято, ще превишат 200 милиона паунда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР