Каварна. Тридесет и две талантливи деца от Каварна гостуваха в

...
Каварна. Тридесет и две талантливи деца от Каварна гостуваха в
Коментари Харесай

Община Каварна: Талантливи деца от града посетиха град Чопак, Унгария

Каварна. Тридесет и две надарени деца от Каварна гостуваха в унгарския град Чопак. Посещението е по специфична покана на кмета Тибор Амбруш. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Групата от деца бе съпроводена от представители на Общината и учебните заведения и са във връзка годишната „ Среща на побратимените градове на Чопак “.
Каварненчетата дружно с техните ръководители посетиха Националния парк, Балатонския музей и Музеят на лавандулата.
Децата взеха присъединяване и в развлекателни стратегии като фолклорна културна вечер, където се допряха до обичайни маджарски обичаи.
Възпитаниците на град Каварна мощно впечатлени описват за кулинарната вечер, на която България и Унгария са показали обичайните ястия на всяка една от страните.
В визитата им бе включена спортна викторина на брега на езерото Балатон със надпревари по волейбол, футбол и конкуренция на водни колела.
За признателност от своя страна каварненските деца подариха на кмета на Чопак специфична керамична бутилка направена персонално от тях.
Традицията за засаждането на братско дърво с присъединяване на маджарски и български деца, бе спазена и на избраното за това място бе засята братската върба.
Талантливите деца на Каварна и техните ръководители останаха удовлетворени и впечатлени от топлото връзки към тях и естествените забележителности, които имаха опция да прегледат през своя едноседмичен престой.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР