Каварна. С погача, вино и традиционни ритуали лекарите, медицинските специалисти

...
Каварна. С погача, вино и традиционни ритуали лекарите, медицинските специалисти
Коментари Харесай

Кметът на Каварна Нина Ставрева поздрави всички специалисти – лекари, акушери и медицински работници по случай Бабинден

Каварна. С погача, вино и обичайни ритуали лекарите, медицинските експерти и санитарите от Акушеро-гинекологичното поделение към МБАЛ - Каварна означиха Деня на родилната помощ. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави всички чиновници в отделението.
„ Уважаеми лекари и акушери,
Сърдечно Ви приветствам по случай професионалния Ви празник, като удостоверявам своето почитание към Вас за благородния труд и всеотдайността, спомагаща за раждането на всеки нов живот! Дарявайте усмивки на доста родители, помагайте на бял свят да се появяват здрави и красиви деца, тъй като те са нашето бъдеще, нашата поддръжка и горделивост! Работете с обич, тъй като Вашето предопределение е знак на човечност и достолепие. Пожелавам на всички Ви здраве, благоденствие, сила и убеденост! Честит празник, цветущ Бабинден! “, съобщи Ставрева.
За да поздравят докторите и сестрите, в болничното заведение пристигнаха и дамите от фолклорна група „ Добруджанка “ с началник Йорданка Димова към пенсионерски клуб „ Радка Чаушева “. Представителките на дамския клуб се причислиха към обичайния обред по измиване на ръцете на най-опитния акушер-гинеколог в болничното заведение – доктор Жеко Чалъков.
Д-р Чалъков благодари на всички работещи в Акушеро-гинекологичното поделение и пожела да не престават със същата безрезервност и усърдие да упражнявате високохуманната си специалност и да поемат в ръцете си от ден на ден новородени.
От началото на 2019 година в каварненската болница са проплакали четири бебета- три девойки и едно момче. Първото бебе за годината е родено на четвърти януари,а най-малкото е родено преди три дни с тегло 3,600 кг и растеж 52 см. Носи името Стела Николова. Екипът спомогнал за раждането, е доктор Жеко Чалъков, акушер Пепа Николова и санитар Иванка Статева.
За миналата година в отделението са родени 27 деца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР