Каварна. На провелата се на 7 март от 13.00 часа

...
Каварна. На провелата се на 7 март от 13.00 часа
Коментари Харесай

Добрич: Община Каварна представя резултатите от изпълнението на дейностите по проект подобряване на условията за заетост на младите хора в сектора на туризма

Каварна. На провелата се на 7 март от 13.00 часа конференция, която бе водена от кмета на Община Каварна Нина Ставрева, бяха регистрирани резултати от дейностите, осъществени в осъществяване на план " Подобряване на изискванията за претовареност на младежите в бранша на туризма ", Реф. No 16.4.2.017, e-MS: ROBG-191, по Договор №60226/17.05.2017 година, финансиран от стратегия ИНТЕРРЕГ VA Румъния-България. Това оповестиха от Общината. Водещ бенефициент по плана е Община Каварна, в партньорство с Овидиус университет - Констанца и Асоциация Партньори 2000 - Кълъраш.
Одобреният бюджет за реализиране на плановите действия е в размер на 336 999,23 евро, от които 85% са предоставени от ЕФРР - 286 449,33 евро, 13 % национално съфинансиране и 2% лично присъединяване на сътрудниците. Крайната дата за привършване на дейностите по плана е 17 март 2019г.
Основната цел на плана е повишението на конкурентоспособността на младежката работна мощ от трансграничния район Добрич – Констанца и стимулиране на нейната подвижност през границата.
В осъществяване на плановите действия:
- Беше проведена и извършена Кампания по идентифициране и обосноваване на младежи, заинтригувани от кариера в бранш “туризъм ”, включваща 8 осведомителни дни и 4 мотивационни образования с общо 281 участника.
- Бяха проведени и извършени Професионални образования за младежи в специалности от туристическия бранш, в които 80 души получиха професионална подготовка и усилиха доста опциите си за реализация в туристическия бранш;
- Бяха проведени езикови курсове за младежите от целевата група – надлежно на румънски или български език по тематики, касаещи връзката в туризма и обслужването на туристите;
- Беше създаден двуезичен Виртуален център за поощряване на заетостта, който обезпечава информация и връзка сред работодатели и служащи. Платформата е налична на адрес: https://tourism-jobs-robg.com/.
- Чрез Виртуалния център всяко заинтригувано лице може да получи правни и бизнес препоръки. За периода на осъществяване бяха предоставени 200 правни съвещания.
- Беше създадена Съвместната тактика за ръководство на човешките запаси в туристическия бранш на трансграничния регион;
- Бяха проведени общо 6 конференции (по две във всяка страна) – за показване на проекта; за показване на виртуалния център и за отчитане на постигнатите резултати;
- Бяха извършени общо 4 трудови тържища през месеците февруари и март 2019 година, като времето за това беше съобразено с началото на туристическия сезон и набирането на сезонни служащи. Трудовите тържища бяха проведени в двете страни (БГ и РО), само че на разнообразни дати, което даде опция на заинтригуваните лица да вземат присъединяване във всички мероприятия. В събитията присъединяване взеха над 400 души.
Кметът на Община Каварна, госпожа Нина Ставрева, поздрави участниците в плановите действия за интензивността и мотивацията им в търсене на по-добра реализация в туристическия бранш и благодари на екипа по плана за всеотдайната работа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР