Каузата Оле Мале помага на майки на деца с увреждания

...
Каузата Оле Мале помага на майки на деца с увреждания
Коментари Харесай

Фантастико и фондация Майко Мила с втора съвместна кампания в подкрепа на каузата Оле Мале“

Каузата " Оле Мале " оказва помощ на майки на деца с увреждания да работят и да се устоят сами. Ръчно направените играчки на майките се продават на разнообразни места, в това число и във Фантастико, а неотдавна започнахте втора взаимна акция с веригата. Каква е задачата този път и по какъв начин хората могат да ви поддържат?

E: Изключително признателни сме, че комерсиална верига Фантастико застава да повторно зад идеята Оле Мале и провежда дарителска акция в наша поддръжка. Средствата, събрани в акцията, ще бъдат употребявани за разширение на кръга от майки, които работят в Оле Мале, за увеличение на типа и броя играчки, които те вършат собственоръчно, за закупуване на материали за тяхната направа, за образуване на образования и, когато е належащо - за обезпечаване на съоръжение. Всеки, който желае да поддържа идеята Оле Мале и нейната активност, може да го направи, като подари 1 лев на касите на всеки един от магазините на комерсиална верига Фантастико до 6 януари.

Кои са най-големите компликации, които срещате сега и по какъв начин събраните средства ще ви оказват помощ да ги преодолеете?

К: Най-голямото предизвикателство е да съумяваме да осъществим всички корпоративни и самостоятелни поръчки. Отскоро имаме и онлайн магазин - www.olemaleshop-bg, в който сме качили всички играчки, направени от майките. Средствата, които ще съберем с помощта на дарителската акция, ще ни оказват помощ доста в това да разтеглим обсега на работа и да можем да включим повече майки в активността, а оттова - и да имаме по-богат подбор от красиви играчки. В актуалната коледна акция работим с майки от разнообразни елементи на България, които създават ръчно луксозните играчки в Оле Мале. За някои от тях това е единствената опция да работят, да получават пари за труда си и надлежно да се усещат пълноценни както в фамилията си, по този начин и в обществото - като жители. Това е доста значим аспект от нашата идея, тъй като става въпрос за дами, които в множеството случаи са имали специалности, занимания и проекти за развиване, само че животът се е стекъл по този начин, че са ги загърбили и отдават цялото си време за грижите на децата, което на практика се трансформира в тяхна съществена работа. Неслучайно слоганът на нашата идея е " Търся си втора работа, с цел да мога да се веселя на първата ".

Успявате ли да отговорите на търсенето в този празничен интервал? Знаем, че от ден на ден компании избират да закупят от играчките на майките.

Е: За благополучие, съумяваме. В Оле Мале работим доста, от време на време и с доста къси периоди, само че истината е, че всички - и майките, и екипът на фондация Майко Мила, която стои зад идеята, сме отдадени на работата и тя ни доставя извънредно задоволство. Много сме щастливи, че имаме опция нашите играчки да стигат до от ден на ден хора. За всички, които още не са купили такива, да знаят, че могат да открият луксозни коледни кутии с играчки, направени от майките в Оле Мале, както и защитни маски, в определени магазини Фантастико.

Колко е значима поддръжката на бизнеса за общественото предприемачество?

Е: Изключително значима. Без поддръжката на бизнеса нашата идея нямаше да съществува и да работи по метода, по който го прави сега. Никога няма да спрем да повтаряме, че поддръжката на бизнеса е основна за общественото ни дружество.

Обикновено в интервала на коледните празници като че ли сме по-склонни да дарим, само че до по кое време продължава дарителската акция?

К: Наистина интервалът е обичайно добър за това, а и обществото от ден на ден развива дарителската си просвета. В комерсиална верига Фантастико дарителската акция в интерес на Оле Мале продължава до 6 януари, като всеки искащ да подари 1 лев, може да го направи, даже без да направи покупка от магазина, а като просто отиде на касата и направи подаяние. Всяко подаяние се отбелязва на обособен ред в касовата записка. Благодарим на Фантастико от сърце за опцията хората да ни поддържат по подобен елементарен метод, който ще разреши на Оле Мале следващата година да продължи активността си и даже да я разшири. Благодарим и на всеки, който е дарил или ще подари средства за нашата идея. На всички пожелаваме радостни и топли празници и най-много - бъдете здрави.

* материалът е възложен от Фантастико
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР