Kaufland България продължава модернизацията на магазините си и от днес

...
Kaufland България продължава модернизацията на магазините си и от днес
Коментари Харесай

Kaufland намалява времето за пазаруване с нови каси на самообслужване

Kaufland България продължава модернизацията на магазините си и от през днешния ден разкрива нова касова зона на самообслужване в хипермаркета си в Стара Загора-Казански (ул. „ Стамо Пулев " 2). В нея клиентите ще могат да регистрират и заплащат покупките си на 6 каси, като на три от тях ще може да се заплаща с карта и на три - с карта и в брой. До края на годината ритейлърът възнамерява въвеждане на сходни каси в още 8 свои магазина в цялата страна, с което общият брой на обектите с каси на самообслужване ще стане 34. Kaufland е единственият ритейлър, чийто независими каси оферират опцията за по едно и също време заплащане и с карта, и в брой. Инвестицията в каси на самообслужване от старта на поетапната рационализация във всички филиали възлиза на над 4 млн. лева

Проучване на компанията регистрира, че прекосяването през каси на самообслужване понижава общото време за извършване на покупки и икономисва на клиентите над 300 часа месечно. Това ги прави желан метод на извършване на покупки за хора от всички възрасти. Към момента близо 1/3 от клиентите на веригата избират да заплащат покупките си на каса на самообслужване.

Към момента 167 селф-чек каси обслужват клиентите в 27 от магазините на ритейлъра, като през тях минават над 170 000 клиента седмично.

Първите каси на самообслужване са отворени през април 2021 година в столичния квартал „ Банишора ", а при започване на идващия април още един магазин в Стара Загора ще може да предложи на клиентите си опцията да спестят време при заплащане на покупките си. Най-предпочитано измежду клиентите на веригата е самообслужването в магазините в гр. Пловдив. Именно в един от тях се регистрира и най-високата приложимост на касите и на седмица се „ самообслужват " сред 9 000 и 10 000 клиенти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР