Катя от Пазарджик вече 12 години се бори със страшната

...
Катя от Пазарджик вече 12 години се бори със страшната
Коментари Харесай

Катя се бори 12 години с рака на гърдата

Катя от Пазарджик към този момент 12 години се бори със страшната диагноза рак на гърдата. За нея борбата към момента не е завършила. В момента тя чака решение на комисията, с цел да продължи лекуването си. макар компликациите дамата нито за момент не си  е помислила да се съобщи. Напротив откакто чува диагнозата си, тя стартира да живее живота си на цялостни обороти. Летяла е с планер, върви на йога,а усмивката не слиза от лицето й. Разбира се имам моменти,когато си разрешавам да бъда слаба, само че тогава сама се пипвам и се издърпвам нагоре,защото няма кой различен, разяснява Катя. Намираме я пред буса на „ Сърдечни приятелки “ на Фондацията на Нана Гладуиш – „ Една от 8. Катя не е тук за профилактичен обзор,а с цел да се срещне с Нана Гладиуш и да й изкаже признателност за това, което прави за дамите с рак на гърдата. 
Самата основателка на фондацията  проведе обща сказка и с други дами с тази диагноза. Тя им вдъхна кураж и сили да продължат да се борят. направихме бърза група на взаимопомощ и на шерване. Пътувайки с кемпера на организацията ние вършим доста неща. Катя се гримира, диетолог  съветва дамите какъв хранителен режим да съблюдават, психолог пък беседва с тях. Както приказва и името " Сърдечни приятелки ", ние се опитваме да покажем на дамите,че не са сами. За мен е значимо дамите да минават през диагнозата,запазвайки качеството си на живот. да значимо е да си жив, да дишаш и да си отгледаш децата. Същото толкоз значимо е откакто преодолееш рака да си същият благополучен човек,какъвто си бил преди диагнозата. Има доста дами,които са депресирани след всичко това,през които минават.Жените би трябвало да знаят,че не могат да си крият главата в пясъка, би трябвало да се изправят против рака и да се борят с него,коментира пред " Марица "  Нана Гладиуш.
70 дами единствено през вчерашния ден и още 30 до през днешния ден на обяд са минали  безплатни прегледи за рак на гърдата. Една част от дамите са изпратени за спомагателни проучвания за начало на болестта. Важно е да разберем,че профилактиката е стъпката към навременното разкриване на рака и неговото лекуване. Идеята на кемпера е да достигнем до всички дами. Младите нямат право на безвъзмездни прегледи, а от ден на ден от тях се сблъскват с диагнозата,завърши Нана Гладиуш.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР