Катя и Здравко от "Ритон" започнаха Новата година с пътешествие,

...
Катя и Здравко от "Ритон" започнаха Новата година с пътешествие,
Коментари Харесай

Катя и Здравко от Ритон на кулинарен туризъм в Ниш

Катя и Здравко от "Ритон " започнаха Новата година с странствуване, което значи, че ще им върви на пътешестване през цялата година. Това не е нещо извънредно за тях, защото кръстосват из цялата страна поради участия, на които показват новия албум "Златен Ритон ", написа ПИК.

В първите дни на януари "Ритон " посети Ниш, написа фейсбук-страницата на дуета. Изпълнителите на набиращия от ден на ден известност шлагер "За финален път ти дублирам " се разноските из центъра на сръбския град. Разгледаха Нишката цитадела, която е от 18 век и подземния град.

Звездите се разходиха и по "Калайджийско сокаче " - остаряла занаятчийска улица, която е изпълнена с духа на остарелия град Ниш, а от многочислените кафани се носи ароматът на положително кафе и обичайните месни специалитети като ущапци, плескавици и вешалици.

От прословутите и охолно отрупани сръбски трапези обаче Катя не останала възхитена. "Наистина не съм очарована от т.нар кулинарен туризъм. Аз съм привикнала като отида на ресторант да мога да си поръчам свежа салата. А в Сърбия по това време на годината в заведенията се яде единствено месо и едни тежки мариновани и пресолени туршии. Е, за качеството на месото и тънките мезета Здравко, който е месар, нямаше никакви забележки ", призна пред ПИК нежната половинка от дуета.

Направило й усещане, че по централната улица отвред чували българска тирада, евентуално много нашенци са посрещнали Нова година и последвалите празници в Ниш.

Катя и Здравко не пропуснаха да си създадат фотография край бронзова статуя на нишкия ловджия Калча с вярното му куче и писателя Стефан Сремац, живял в града в края на 19 век.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР