Катрин Тасева ще участва в турнира от веригата Гран При

...
Катрин Тасева ще участва в турнира от веригата Гран При
Коментари Харесай

Катрин Тасева ще участва на Гран При в Киев, Боряна Калейн ще представя България в Тие

Катрин Тасева ще взе участие в шампионата от веригата Гран При по художествена гиманстика в Киев (Украйна), който ще се организира от 15 до 19 март. В съпътстващия шампионат при дамите ще започват Ерика Зафирова, Петя Борисова и Йоана Николова. Съставът на девойките ще бъде избран най-вероятно в петък от старши треньора Силвия Стойнева.

Първата " Купа Дерюгина " се организира през 1992 година, когато присъединяване вземат гимнастички от 18 страни. Организатор на това събитие е единствената руска (по това време) гимнастичка двукратна безспорна международна шампионка - Ирина Ивановна Дерюгина. Първото съревнование е направено като самопризнание от щерка за нейната майка - Ирина Дерюгина го провежда като подарък за своята майка Албина Николаевна Дерюгина във връзка нейн празник. Именно Албина Дерюгина е треньорът, извел Ирина към върховете на международната художествена гимнастика. Традицията от първото съревнование до през днешния ден е то да се организира навръх рождения ден на великата Албина Дерюгина. През 1997 година надпреварата става кръг от веригата Гран При.

Боряна Калейн ще бъде една от участничките на шампионата за Гран При във френския град Тие, който ще се организира на 24 и 25 март. Ако Катрин Тасева успее да се класира на най-малко един от уредите до 12-о място на Гран При в Киев, тя ще бъде втората българска участничка. Правилникът на шампионата Гран При разрешава на България да стартира годината с една гимнастичка. Ако тя успее да влезе в схемата (както това направи Боряна Калейн в Москва) и страната ни желае втора квота, пращаме на второто съревнование за Гран При (в случая Киев) втора гимнастичка. Ако и тя успее да откри място в схемата на веригата Гран При от третото нататък към този момент ще имаме две български представителки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР