Католическата църква трябва да проявява нулева толерантност към сексуалните посегателства

...
Католическата църква трябва да проявява нулева толерантност към сексуалните посегателства
Коментари Харесай

Папата обяви война на сексуалното насилие

Католическата черква би трябвало да демонстрира " нулева приемливост " към половите похищения от страна на членове на духовенството, съобщи папа Франциск в изявление за португалски ефирен канал, излъчено през днешния ден.

" Това е доста ясно. Нулева приемливост ", сподели той пред TVI/CNN Португалия в изявлението, фрагменти от което бяха оповестени на уеб страницата на канала.

" Един духовник не може да продължи да бъде духовник, в случай че е агресор. Не може, тъй като или е болен, или е нарушител ", сподели той.

" Това е чудовищно, тъй като унищожава животи ", добавя той по време на изявлението в две елементи, което ще бъде излъчено през днешния ден и на следващия ден.

Независимото следствие на половите похищения в Католическата черква в Португалия до момента е събрало свидетелски показания от към 400 души, съобщи индивидът, който води следствието, детският психиатър Педро Стреч.

В резултат на това 17 случая са предадени на правосъдните органи. Резултатите от следствието се чакат в края на годината.

" Не отхвърлям злоупотребите ", сподели папата. " И една-единствена корист към този момент би била чудовищна ".

Той съобщи, че се надява да посети Португалия през август идната година за Световния ден на младежта - по време на срещата на младите католици.

" Мисля, че ще дойда. Във всеки случай папата ще пристигна ", сподели той.

Понтификът повдигна въпроса за опцията да се отдръпна заради влошеното си здраве./БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР