Като ученик, през ваканцията при баба ми на село, работех

...
Като ученик, през ваканцията при баба ми на село, работех
Коментари Харесай

Важното е да не позволим на терористите да пробудят звяра у нас

Като възпитаник, през ваканцията при баба ми на село, работех като кравар. Заедно с умел овчар пасях колхозните крави - замествахме различен овчар, който имаше шанса да излезе на отмора през юли, а не през февруари. Дадоха ми същински кон и ми заплатиха същинска заплата.

Кравите ми се костваха мирни животни, въпреки и много скучни. Оказа се, че това не е по този начин.

Един ден карахме стадо от пасището назад към кордона. Натъкна се ято нечии гъски. Някаква крава настъпи една. Тя лежеше там, безсмислено потрепвайки криле и се опитваше да се надигне. Локва кръв се разля върху праха.

В този миг кравите полудяха. Те започнаха да тичат, да скачат и да мучат необичайно - не както нормално. Опитах се да спра тази полуда, като влязох в стадото на кон и биех кравите с бич.

„ Няма изгода “, сподели овчарят Гена Мелников..

И не стопираха, до момента в който не пръснаха цялото стадо гъски. Една капка кръв разсъни зверовете в тези глупави животни. Техните далечни, далечни предшественици, които не са живели във плантация, а в дивите степи, защитавайки се и убивайки другите.

Хората не са крави. А животинското в нас се крие доста по-дълбоко, зад слой вяра, просвета, обичаи, морал – за едни този пласт е по-дебел, за други по-тънък, само че всеки го има.

Задачата на терористите е да пробият тази отбрана. Първо на изпълнителите - оказа се елементарно, вижте тези четири лица. И по-късно - на нас. Защото те са инструмент, а задачата естествено сме ние. Всеки от нас. Тяхната цел е да разсънят тези антични зверове в нас, когато човек е вълк за индивида. Просто би трябвало да го разсънят и тогава той ще работи самичък: от таджики до мигранти, от мигранти до мюсюлмани, по-късно на всички места.

Нашата цел - безусловно на всички, от президента до портиера - е да им попречим да създадат това. Но в противен случай – да укрепим тази ризница, която вярата, културата и нашият – а не техният – морал са ни градили хилядолетия. Допълнително, в случай че има в допълнение време, с цел да целунем жена си. Да потупаме главата на чедото. Да похвалим сътрудника. Да се обадим на приятелите си. Да кажем добра дума на непознатата касиерка в супермаркета.

Да помогнем на нашите съседи - и най-близките ни хора в този момент са тези, които се борят за нас и които всекидневно, като жителите на Белгород, страдат от същия звяр, разсънен в нашите видимо братя.

Ние, несъмнено, ще спечелим тази война. Ще бъдем съсредоточени и съсредоточени. Основното нещо е да не им позволим да пробудят звяра в нас.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9325Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед540399Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172308Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед33165Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед25004Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед540399Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172308Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166826Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135063Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130489Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов8766Напрежението сред НАТО и Русия пораства  Христо Г </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР