Като сплашване“ определи заканата на Сдружението на заведенията Богомил Николов

...
Като сплашване“ определи заканата на Сдружението на заведенията Богомил Николов
Коментари Харесай

„Активни потребители“ пред SafeNews за мръсната вода по морето: Гневните кметове реагираха емоционално

Като „ заплашване “ дефинира заканата на Сдружението на заведенията Богомил Николов от,,Активни консуматори “.

Специално пред камерата на SafeNews той съобщи, че в инспекцията си на никое място не са загатнали заведения за хранене и заведения, само че въпреки всичко обмислят да стартират инспекции „ най-малко с цел да има защо да ни съдят “.

„ Ние изследвахме водата на 11 плажа по Южното Черноморие. Основната причина беше, че резултатите, които дават РЗИ Бургас, са съвършени и съвършенни. Нормално е това да поражда подозрения. Установихме при два плажа много съществено замърсяване. При други пет има надвишение с нормите, въпреки и не с доста “, сподели Богомил Николов пред SafeNews. 

По думите му от доста време се знае, че пречиствателните станции имат стеснен потенциал и когато пристигна летния сезон, те не съумяват да пречистят водата.

„ Гневните кметове реагираха извънредно прочувствено и се нахвърлиха върху нас “, съобщи той и добави, че в някои общини има осезателен проблем.

Той твърди, че един от плажовете, на който замърсяването е над 41 пъти над нормата, е доста малко посещаем, тъй като хората вероятно знаят, че е нечист.

„ Не локалните ресторантьори желаят да ни съдят, а национално обединяване. Ние на никое място не сме споменавали думата ресторант или думата хотел, не сме посочвали никого с пръст. Не знам за какво взеха решение да се самосезират. На нас това ни наподобява на опит за заплашване. Дават ни положителни хрумвания за бъдещи изследвания в сверата на ресторантьорството, най-малко да има защо да ни съдят “, разяснява още той.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР