Като се замислим за пътя на Биткойн през последните 15

...
Като се замислим за пътя на Биткойн през последните 15
Коментари Харесай

3 фактора, които ще определят посоката на Биткойн през 2024 година

Като се замислим за пътя на Биткойн през последните 15 години, явно е, че някои основни моменти са повлияли доста на развиването му.

От появяването на пионерските тържища за Биткойн като Mt. Gox, които улесниха по-гладките транзакции за първите консуматори, до неотдавнашното утвърждение за борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF) , които вкараха криптовалутата на Уолстрийт, основните събития бяха многочислени.

Но оттатък тези достижения се крият евентуални бъдещи катализатори, които биха могли в допълнение да обогатят историческия роман за Биткойн. Ето три перспективни събития на хоризонта през тази година, които биха могли да допринесат за продължаващата сага за повишение на цената на Биткойн.

Халвингът на Биткойн

Предстоящият четвърти халвинг на Биткойн, плануван за средата на април, дава обещание фрапантно да понижи темпа на повишаване на предлагането му. В исторически проект сходни събития са ускорявали доста повишаване на цените.

Институционалният интерес от страна на огромните играчи на Уолстрийт, подсилен от утвърждението на Биткойн ETF, може да ускори въздействието на този халвинг. Тъй като институциите натрупват Биткойн с невиждани темпове, а валутните запаси понижават, сцената е готова за евентуално историческо повишаване на цените.

Корпоративно приемане на стандарта Биткойн

Стратегическото прекосяване на MicroStrategy към Биткойн служи като безапелационен образец за осъществимостта на замяната на паричните запаси с криптовалута за подсилване на финансовата резистентност.

Натрупвайки над 205,000 BTC от 2020 година насам, MicroStrategy означи незабравим триумф, за който свидетелстват неосъществената облага от $7.8 милиарда и 700% скок в цената на акциите. Това приемане основава казус за други корпоративни колоси, като Amazon, Гугъл или Mastercard, да проучат сходни тактики.

Потенциал за суверенно приемане

Пионерското решение на Ел Салвадор да одобри Биткойн като законно платежно средство през юни 2021 година докара до незабравим стопански напредък и облаги от притежавания Биткойн.

Инициативите на президента Найиб Букеле, който употребява Биткойн за облигации, данъчни облекчения и майнинг интервенции, акцентират капацитета на криптовалутата като различен стопански инструмент. Успехът на интеграцията на Биткойн в Ел Салвадор може да въодушеви други страни, като Русия, Венецуела, Бразилия или Катар, да последват образеца му, което евентуално може да изстреля Биткойн до невиждана международна популярност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР