Като притеснително определи състоянието на БДЖ Пътнически превози и БДЖ

...
Като притеснително определи състоянието на БДЖ Пътнически превози и БДЖ
Коментари Харесай

За 8 месеца са отменени 5700 влака, закъснението на ден е 1000-1800 минути

Като притеснително дефинира положението на " БДЖ Пътнически транспорти " и " БДЖ Товарни транспорти " зам.- министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски.

При пътническите транспорти е открито неспазване на графика, генерирани закъснения и неподдържана хигиена във влаковите пространства.

При " БДЖ Товарни транспорти " се следи и неспазване на подписаните контракти, заради което се следи и закъснение на периода на доставката.

При " Пътнически преводи " осъществяването на графика за интервала от началото на годината досега демонстрира " извънредно обезпокоително положение на графика ", сподели Красимир Памукчийски.

Той добави, че от началото на годината са анулирани 5700 бързи и пътнически влака - брой, който значи, че все едно над 12 дни на територията на България не са се движили влакове.

Памукчийски сподели че поради настоящето положение на преносимия парк – локомотиви и вагони, всекидневно насъбраното забавяне при осъществяване на графика е от порядъка на 1000-1800 минути приблизително.

От холдинг БДЖ са поискали да бъде осъществена консултация за това да се разбере до какъв брой е съгласно вливането на двете сдружения в национална компания Български държавни железници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР