Като принуждаване към второ изгнание определи бившия премиер Симеон Сакскобургготски

...
Като принуждаване към второ изгнание определи бившия премиер Симеон Сакскобургготски
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски коментира решението на СГС да се отнеме резиденция Врана

Като принуждаване към второ заточение дефинира някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски решението за лишаване на резиденция Врана в интерес на страната. Според него няма нито обстоятелства, нито аргументи за това решение.Сакскобургготски направи този коментар пред публицисти в Рилския манастир.

Унизен - по този начин съобщи, че се усеща Симеон Сакскобурготски след решението на Софийския градски съд за резиденцията Врана. Бившият министър председател сподели още, че откакто 75 години се е старал да поддържа българщината в чужбина, ще бъде доста грозно още веднъж да бъде пропъден.
Симеон Сакскобургготски: 75 години грижа - и в този момент в края на живота ми по този начин да ме изтезават и да ме мъчат с някакви напълно измислени и с подправени предпоставки, искания, е тежко. Ще ви кажа, че има един миг, където си мислех какъв брой би било грозно да ме принудят и то при една демократична България, към второ заточение.  Съдът в Страсбург преглежда две от жалбите на Симеон Сакскобурготски Съдът в Страсбург преглежда две от жалбите на Симеон Сакскобурготски
Европейският съд по правата на индивида в Страсбург ще прегледа две от жалбите, импортирани от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза, за по този начин наре...

Симеон Сакскобургготски добави, че във всяка цивилизована страна частната благосъстоятелност е неприкосновена.
Симеон Сакскобургготски: Хората, които са се заели да ме тормозят по този последователен метод, може би не знаят по какъв начин сме били възпитавани родителите ми и дедите ми изобщо и метода, по който сме разбирали изобщо какво е държавно, какво е частно, какво е персонално.
В Рилския манастир Симеон Сакскобурготски и брачната половинка му дойдоха за панихида във връзка 75-тата годишнина от кончината на неговия татко Цар Борис III.

Починалият на 28 август 1943 година български цар е заровен вдясно от централния вход на манастира. Тук обаче в този момент е единствено сърцето му, тленните остатъци са преместени и до през днешния ден са в неопределеност. Гробът на Борис III беше обсипан с венци и цветя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР