Като председател на Южноафриканската медицинска асоциация и общопрактикуващ лекар с

...
Като председател на Южноафриканската медицинска асоциация и общопрактикуващ лекар с
Коментари Харесай

Лекарят, открил Омикрон: Великобритания надига алармата за този вариант ненужно

Като ръководител на Южноафриканската здравна асоциация и общопрактикуващ доктор с 33-годишен стаж, видях доста през здравната си кариера. Но нищо не ме приготви за изключителната световна реакция, която посрещна известието ми тази седмица, че съм видял млад мъж в моята хирургия, който е имал случай на Covid, който се оказа разновидността " Омикрон ". Тази версия на вируса е циркулирала в Южна Африка от известно време, като преди този момент е била разпозната в Ботсвана. Но като се има поради моята обществена роля, като разгласих наличието му в личния си пациент, аз неумишлено го докарах до международното внимание. Много просто, бях учуден от отговора – и изключително от Англия. И дано да бъда явен: нищо, което съм виждал за този нов вид, не оправдава рисковите дейности, подхванати от държавното управление на Обединеното кралство в отговор на него. Никой тук в Южна Африка не е прочут да е бил приет в болница с разновидността на " Омикрон ", нито се счита, че някой тук се е разболял съществено от него. Това заяви лекар Анджелик Котзи, ръководител на Южноафриканската здравна асоциация, която за първи път предизвести света за разновидността " Омикрон ", представена от.

" И въпреки всичко Англия и други европейски народи реагираха с тежки ограничавания за пътешестване на полети от цяла Южна Африка, както и с налагане на по-строги правила вкъщи за носенето на маски, санкции и удължени карантини. Простата истина е, че ние към момента не знаем задоволително за " Омикрон ", с цел да вършим сходни преценки или да постановяваме такива политики ", изясни докторът.

" В Южна Африка запазихме чувството за вероятност. Не сме имали нови разпореждания или приказваме за блокиране, тъй като чакаме да забележим какво в действителност значи разновидността. Тук също свикнахме с появяващите се нови разновидности на Covid-19. Така че, когато нашите учени потвърдиха откритието на още един, никой не направи огромно нещо от него. Много хора даже не видяха. Но откакто Англия чу за това, световната картина стартира да се трансформира. Дори когато нашите учени се пробваха да посочат големите пропуски в знанията на света за този вид, европейските народи неотложно и едностранно не разрешиха пътуването от тази част на света. Нашето държавно управление разбираемо беше ядосано от това, като уточни, че „ отличната просвета би трябвало да бъде приветствана, а не осъдена “, сподели още тя.

" Ако, както сочат някои доказателства, " Омикрон " се окаже бързо разпространяващ се вирус с най-вече леки признаци за по-голямата част от хората, които го хващат, това би било потребна стъпка по пътя към имунитета. Ще научим през идващите две седмици дали това е по този начин. Най-лошата обстановка, несъмнено, би била бързо разпространяващ се вирус с тежки инфекции. Но ние не сме там сега. Тук, в Южна Африка, това, което виждаме аз и моите сътрудници от общопрактикуващите лекари, по никакъв метод не оправдава реакцията, която видяхме от Обединеното кралство ", съобщи доктор Котзи.

" От една страна, ние не лекуваме, най-малко към този момент, пациенти, които са тежко заболели. Вземете за образец първия ми случай на пациент с " Омикрон ", младият мъж, за който загатнах по-рано. Не му хрумна, че има Covid: мислеше, че е бил прекомерно дълго на слънце, откакто е работил на открито. След като той даде позитивен резултат, жена му и четиримесечното им бебе също се тестваха. Досега пациентите, които са дали позитивна проба за " Омикрон " тук, са най-вече млади мъже, комбинация от имунизирани и неимунизирани (въпреки че в нашата статистика „ неимунизиран “ може да значи и „ единично имунизиран “). Само през вчерашния ден видях още петима пациенти с позитивна проба за новия вид. Всички те имаха доста леко заболяване ", изясни лекарят.

" Така че сега се притеснявам, че ми се коства, че Англия просто надига алармата за този вид излишно. Да, един ден картината може да наподобява друго. Все още не съм виждала по-възрастни, неимунизирани хора, инфектирани с новия вид, да вземем за пример, и те може да имат по-тежка форма на болестта. Но действителността е, че Covid е нещо, с което би трябвало да се научим да живеем. Грижете се за себе си и си вземете имунизациите. Преди всичко, не се паникьосвайте – и това важи и за държавните управления ", приключи тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР